ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avocata Elena Radu atrage atenția că proiectul de lege privind condiționarea locului de muncă al personalului din unitățile sanitare publice sau private de certificatul de vaccinare/testare/vindecare a fost înregistrat la Senat și procedura adoptării e grăbită, dându-se termen de numai o zi pentru tot ce înseamnă amendamente, avize și rapoarte. Joi, acest proiect va fi deja pe ordinea de zi a Senatului, putând fi votat și adoptat. După ce că așa-zisul „certificat verde” la locul de muncă e contestat vehement de societatea civilă, parlamentul nu dezbate, nu dă înapoi, ci mai și grăbește procedura adoptării acestei legi silnice, abuzive și nedemocratice.

„Bătaia de joc în care se legiferează în România

Proiectul de lege privind introducerea certificatului verde pentru tot personalul unităților medicale publice și private a primit nr de înregistrare la Senat L454/2021

S-a dat termen numai 1 zi pentru amendamente, avize, rapoarte.

Acest proiect de lege pune în cap tot sistemul medical din România.

El este foarte controversat și asa înțelege Parlamentul sa legifereze: pe repede înainte.

Mâine acest proiect de lege este pe ordinea de zi a Plenului Senatului.

Rușine Senatului României!


Ce înseamnă proiectul, pe înțelesul tuturor:

Propunere legislativă privind stabilirea unor măsuri în domeniul sanitar, pe perioada stării de alertă, pentru personalul din cadrul unor unități publice și private

Pe scurt, ce prevede: 
Pentru desfășurarea activității, în cadrul unităților sanitare, publice și private, tot personalul este obligat să prezinte certificat UE de vaccinare SCHEMA COMPLETĂ, testare, trecere prin boală. 

Costul testării se suportă de către personalul din unitățile sanitare publice și private, cu excepția celor care prezintă contraindicații la vaccinare (caz în care le suportă angajatorul). 

Conducerile unităților publice și private trebuie să ia măsurile pentru verificarea certificatelor în baza de date ÎN VEDEREA INTERZICERII ACCESULUI LA LOCUL DE MUNCĂ al celor care nu dețin un astfel de certificat. 

Dacă CONDUCĂTORUL UNITĂȚII nu respectă obligația de a verifica și INTERZICE ACCESUL LA LOCUL DE MUNCĂ = AMENDĂ de la 50.000 la 100.000 lei. 

Dacă NU PREZINTĂ certificatul, Contractul de muncă SE SUSPENDĂ DE DREPT pe o perioadă de 30  zile. 

Când PREZINTĂ certificatul, SUSPENDAREA ÎNCETEAZĂ.
 
ÎN UNITĂȚILE PUBLICE, cine cumulează 30 zile suspendare, ÎI ÎNCETEAZĂ CONTRACTUL DE MUNCĂ, DE DREPT. 

ÎN UNITĂȚILE PRIVATE, cine cumulează 30 zile, ANGAJATORUL POATE PRELUNGI SUSPENDAREA sau ÎNCETA contractul de muncă. 

****

Haos în spitale, supraaglomerare, lipsă de de toate, lipsă de personal și ei vin cu asta? 

DACĂ REFUZĂ PERSONALUL DIN SPITALE = CREȘTE DEFICITUL; CREȘTE NUMĂRUL DE MORȚI.  

NIȘTE CRIMINALI CEI CARE AU PROPUS PROIECTUL DE LEGE ȘI CEI CARE ÎL VOR VOTA. 

E vorba de PERSONAL, nu numai de medici, asistente, infirmiere, etc.  

PERSONALUL AUXILIAR are parte de același tratament. 

A VENIT TOAMNA ȘI VINE IARNA, dacă personalul AUXILIAR nu vrea niciun certificat și i se suspendă de drept contractul de muncă:
 
  • lipsă femei de serviciu = cine face curățenie? = cresc infecțiile , mor oameni; 
  • lipsă fochiști sau cei acre se ocupă de încălzire = frig în spitale; 
  • lipsă instalatori, electricieni = iau spitalele foc, mor oamenii că pot să ia foc, etc (completați cu ce mai știți). 

Mințile bolnave s-au gândit că soluția este să pună de tot pe butuci toate unitățile sanitare din țara asta. 

Ce treabă are proiectul ăsta de lege cu asigurarea dreptului la sănătate, cu combaterea virusului, dreptul la viață și sănătate?

NICIUNUL”, a scris av. Elena Radu, miercuri, pe Facebook
 
Având în vedere că șantajarea angajaților cu certificatul de vaccinare este propusă prin lege doar „pe perioada stării de alertă”, amintim că ultima prelungire a stării de alertă a fost făcută ilegal și nelegitim de un guvern care la acea dată era deja demis. Un argument în plus privind anomalia unei legi croite pentru starea de alertă, atunci când chiar starea de alertă este lovită de nulitate.