ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Guvernul anunțase în repetate rânduri că intenționează să crească alocațiile pentru copii în 2019, însă actul normativ nu a fost votat în Parlament, astfel că veniturile rămân la aceleași valori ca în 2015, atunci când alocația a fost stabilită în cuantum de 84 de lei, scrie a1.ro.

Proiectul de lege care prevede majorarea alocațiilor pentru copii a fost respins de Senat. Propunerea legislativă pentru completarea alin.(1) al art.3 din Legea nr.61/1993 privind alocația de stat pentru copii prevede ca alocația să se majoreze anual cu 100% din rata medie anuală a inflației. „În anul 2015, alocația pentru copii a fost stabilită în cuantum de 84 de lei pe lună per copil. De atunci nu s-a mai intervenit sub nicio forma pentru a ajuta în vreun fel valoarea alocației, indiferent de evoluția prețurilor și a inflației. Se poate remarcă ușor ca ajutorul bănesc pe care îl primesc copiii și tinerii din România s-a diminuat în ultimii doi ani din cauza inflației, care a atins și cifra de 5,2% în anul 2018. Creșterea continuă a prețurilor la majoritatea produselor se reflectă în cheltuielile zilnice ale tuturor. În același timp, Romania înregistrează anual o creștere economică de care, în mod firesc, trebuie să beneficieze toate categoriile sociale, inclusiv copiii și tinerii”, este prezentat în expunerea de motive.

Cu toate acestea, Senatul a respins propunerea legislativă, urmand ca aceasta să fie supusă votului în Camera Deputaților.