ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul Bogdan Diaconu, președinte al Partidului România Unită, a anunțat că va depune luni, la Parlament, o propunere legislativă care să abroge legea anti-legionară.

Controversatul act normativ îi incrimnează practic pe toți cei care au simpatizat cu mișcarea legionară, printre aceștia numărându-se intelectuali de marcă, de la Emil Cioran la Petre Țuțea și marii duhovnici contemporani ai României, de la parintele Arsenie Papacioc până la Sfântul Ardealului, Arsenie Boca. 

Pe pagina sa de Facebook Diaconu a postat următorul mesaj:

Astăzi depun la Parlament propunerea de abrogare a legii anti-valori românești. Iată textul:

Propunere legislativă pentru abrogarea OUG 31/2002
privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, cu modificările și completările ulterioare, republicată

Parlamentul României adoptă prezenta lege:

Articol unic.
Se abrogă Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 31/2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid, contra umanităţii şi de crime de război, cu modificările și completările ulterioare, republicată. 

În expunerea de motive, Diaconu afirmă că Legea a devenit un instrument de luptă împotriva martirilor comunismului, acuzați, la fel ca pe vremea tribunalelor staliniste, de a fi ”legionari” doar pentru a putea fi interziși. Nume de referință ale culturii române au căzut astfel din nou sub lovitura unei legi totalitare care a oripilat opinia publică și care a născut revolta unor intelectuali contemporani remarcabili.