ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Veniturile obținute în baza unui contract de muncă nu vor mai putea fi poprite de către bănci, urmând ca datoriile pentru care au fost emise titluri executorii să fie reținute la angajator. Măsura va fi discutată în această toamnă de către Parlament.

"Modul abuziv practicat în prezent, de executare silită a veniturilor persoanelor fizice rezultate din contracte privind raporturi de muncă cu persoane juridice, de către birourile executorilor judecătorești, în baza unor titluri executorii, determină adevărate drame familiale ca urmare a reținerii integrale a veniturilor acestora ca debitori popriți și a lipsirii lor și a familiilor lor, în acest fel, de orice mijloc de existență, ceea ce determină ca tot mai mulți debitori popriți să renunțe la încasarea veniturilor prin conturi bancare și să pretindă angajatorilor plata acestor drepturi în numerar”, arată autorii proiectului legislativ, scrie profit.ro.