ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Concesiile făcute de Liviu Dragnea celor de la UDMR i-au revoltat pe aleșii opoziției. Deputatul PNL Florin Roman a pus pe telefon melodia „Trasilvania măreață”. Asta în timp ce deputații din trei comisii parlamentare așteptau de aproape o oră începerea ședinței, în care urma să se dea un raport pe legea controversată care vizează scăderea pragului pentru folosirea limbilor minorităților în administrație.

Melodia patriotică s-a auzit în toate difuzoarele de pe mese în intreaga sală. Liberalul Florin Roman a încercat astfel să le aduca aminte colegilor săi că țara „nu se vinde pe voturi la moțiune”.

 „Transilvania măreață, poate vor să audă și ei. Nu e solicitarea noastră, e solicitarea oamenilor din țara asta de care au uitat. Să-i asculte pe oameni dacă nu vor să ne mai asculte pe noi. Totul pentru niște amărâte de voturi la moțiune!  Incredibil unde a ajuns țara asta. (Am pus muzica) pentru colegii mei, poate le este dor să audă și o să le mai pun până  vor înțelege și ei că țara asta nu se vinde pe voturi la moțiune. Să-și facă treburile lor murdare între ei. Nu mă deranjează colegii de la UDMR, ei pot să ceară ce vor.  Cei care le dau astfel de măgării au o mare problemă”, a declarat Roman pentru jurnaliști, în sală.


Și cei de la PMP au protestat. Aleșii Mișcării Populare au pus mai multe cocarde tricolore pe ușa biroului lui Liviu Dragnea.

Proiectul depus de UDMR prevede un prag 10% al numărului persoanelor aparținând minorității naționale din totalul populației unei localități necesar pentru ca autoritățile să asigure folosirea limbii materne.