ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 03:00 Protestul din fața Guvernului s-a încheiat; Jandarmeria: Nu au existat incidente

Protestul din fața Guvernului, la care au participat peste 10.000 de oameni conform unor surse din Jandarmerie, s-a încheiat miercuri dimineață fără a se înregistra incidente. 
 
ACTUALIZARE 01:00 Manifestanții au înconjurat Palatul Victoria, unii dintre ei strigând către jandarmi să deschidă porțile, încercând să pătrundă în curtea Guvernului. Protestul este însă unul pașnic, fără incidente. De asemenea, manifestanții au scandat de mai multe ori "Fără violență".  
 
ACTUALIZARE 00:45 Câteva mii de oameni sunt în Piața Victoriei

Câteva mii de oameni au ocupat Piața Victoriei și protestează față de deciziile luate marți seară de Guvern cu privire la modificarea și completarea Codurilor penale, la grațierea unor pedepse și la măsuri educative privative de libertate. 
 
ACTUALIZARE 00:15 Georgian Enache (Jandarmeria Capitalei): Protestatarii au încercat să intre în curtea Guvernului, nu am reținut pe nimeni

Câțiva protestatari din Piața Victoriei au încercat să forțeze cordonul de jandarmi și să intre în curtea Guvernului, a declarat Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Capitalei.
 
El a precizat că au fost mai multe încercări de a forța porțile de la intrarea în sediul Guvernului, dar după ce forțele de ordine au dialogat cu protestatarii, aceștia au renunțat la acțiunea lor.

 
 Știrea inițială

După ce Guvernul a adoptat actele normative prin care se modifică condițiile pentru pedepsirea abuzului în serviciu , numărul protestatarilor veniți în Piața Victoriei a început să crească. Oamenii scandează împotriva PSD și împotriva ministrului Justiției, cer demisia guvernului, retragerea acestor ordonanțe și îi trimit "la pușcărie” pe membrii Guvernului.

Executivul a adoptat, în ședința de marți, un proiect de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate.

"Am adoptat o serie de măsuri care vizează evitarea unei hotărâri pilot la CEDO și în acest sens am adoptat proiectul de lege privind grațierea unor pedepse și a unor măsuri educative privative de libertate. Cel de-al doilea proiect de lege vizează Legea pentru completarea Legii 254/2013 privind executarea pedepselor", a declarat ministrul Justiției, Florin Iordache, la Palatul Victoria.