ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Cluj, cadrele didactice au participat masiv la grevă încă de ieri. Protestul a fost demarat în toate școlile și grădinițele din județ, cu o singură excepție – un liceu din Cluj-Napoca. Cursurile sunt suspendate, cu mici excepții în toate școlile. Potrivit sindicaliștilor, rata de participare la protest, în județ a ajuns ieri la 79%, relatează Ziar de Cluj.

Traficul clujean a fost dat peste cap joi după-amiază din cauza protestului organizat de profesorii clujeni în fața Instituției Prefectului.

Salariații din învățământ solicită majorarea salariilor, investiții în baza materială a școlilor, eliminarea birocrației, dar și măsuri pentru ca incidente violente să nu mai aibă loc în școli.

„Astăzi rezistăm. N-o să mai cedăm!”; „Nu sunt bani pentru educație? Puteți să tăiați pensiile speciale”; „Din respect pentru profesori și pentru copii”, sunt doar câteva dintre mesajele sindicaliștilor din Educație, transmite Știri de Cluj.
 
VIDEO: