ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii din întreaga țară protestează, vineri, nemulțumiți de ”soluția găsită de Comisia Europeană la problemele și dezechilibrele grave cu care se confruntă sectorul agro-alimentar”. Sute de vehicule și utilaje agricole se vor deplasa cu viteză redusă, în coloană, în mai multe zone ale țării, anunță Știripesurse.

În București, fermierii s-au adunat în fața reprezentanței Comisiei Europene. FOTO/VIDEO:
 
 
 
 
 
 
„Disperarea fermierilor romani a atins limite de neimaginat!

Membrii Sindicatul Fermierilor Patrioti impreuna cu alti fermieri de pe intreg teritoriul Romaniei protesteaza la aceasta ora in mai multe judete! 

Doar uniti vom avea putere impotriva lasilor care se prefac ca guverneaza aceste meleaguri!

Haideti in strada oameni buni! Hai sa luptam pentru drepturile noastre!

Altii au murit pentru ca noi, astazi, sa muncim liberi si sa traim liberi in tara noastra! Sa nu lasam asta sa fie in zadar!”, transmite Sindicatul Fermierilor Patrioți.


 

Timp de mai multe ore, sute de vehicule și utilaje agricole se vor deplasa, în coloană, cu viteză redusă pe artere din mai multe județe.

Organizatorii au publicat și lista cu zonele în care se va protesta și trasele urmate. La Cluj, de exemplu, și-au anunțat prezența peste 50 de vehicule.

În același timp, agricultorii bulgari protestează pe podul Ruse-Giurgiu, solicitând din nou să nu se prelungească efectul Regulamentului Parlamentului European și Consiliului din 30 mai 2022, privind importul fără taxe vamale de mărfuri de origine agricolă din Ucraina. Fermierilor din Ruse li se vor alătura colegi din alte 12 regiuni ale țării, potrivit Știripesurse.