ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Protestatarii contestă lista de de persoane care ar trebui să reprezinte societatea civilă, inclusiv strada, la consultările de la Cotroceni pentru nominalizarea noului premier. Oamenii consideră că organizarea întrunirii denotă o totală lipsă de respect și vor să afle pe baza căror criterii au fost aleși cei 20 de reprezentanți.

Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale,  5.520 de mesaje au fost primite de la români pe adresa consultari@presidency.ro, până la termenul stabilit. În comunicat nu apar numele celor care vor reprezenta societatea civilă, dar mai multe nume au apărut deja pe surse, iar protestatarii sunt deja nemulțumiți de modul în care a fost organizată această discuție.

”Vreau să subliniez că oamenii consideră o totală lipsă de respect felul în care s-au organizat aceste consultări. E ca și cum aș arunca în mijlocul oamenilor un lingou de aur și-i las să se jupoaie de vii între ei.

Trebuia oare organizat în acest fel? Știu că e cvasiimposibil, dar nu credeți că președintele trebuia să meargă în piață? I-a fost solicitat acest lucru de toată piața. Ca de obicei, vocea noastră nu este auzită. De noi e nevoie odată la patru ani. Suntem numere!

Domnul președinte a greșit. E într-o eroare profundă. Nu așa se organizează o întâlnire cu societatea civilă. Am dori să știm cine și pe ce criterii a fost selecționat. Fiecare dintre noi suntem statul. Asta trebuie înțeles de clasa politică. Toată clasa politcă se teme”, a susținut Gabriela Pascaru, unul dintre protestatari, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.