ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Proteste masive împotriva obligativității vaccinării covid și a instrumentului introducerii acesteia - pașaportul „vaccinal” - au avut loc sâmbătă în Paris și peste 100 de orașe ale Franței, în Viena (Austria), în Melbourne (Australia) și nu numai.

Chiar dacă președintele Emmanuel Macron, poreclit de francezi „l'emmerdeur emmerdé” după ce a declarat într-un limbaj de cartier că vrea să le facă viața imposibilă nevaccinaților,dorește să impună „pașaportul vaccinal” în Republica Franceză, manifestanții anti-obligativitate au ieșit în număr mare la Paris să-i arate că, vorba lui, un iresponsabil nu mai poate fi cetățean, deci nici președinte! În imaginile de mai jos, un marș al Vestelor Galbene în capitala Franței, unde a mai avut loc și o adunare a susținătorilor lui Florian Philippot împotriva „certificatului rușinii”. Spre lăsatul serii au fost raportate și violențe ale forțelor de ordine împotriva manifestanților. În imaginile de mai jos se văd masați scutieri echipați până-n dinți. VIDEO:
 
În Franța au fost anunțate proteste în zeci de orași simultan împotriva „pașaportului vaccinal”, potrivit mișcării Citoyen sans Etiquette:
 
 
Un protest impresionant împotriva restricțiilor covidiene și a obligativității vaccinării a avut loc în Viena. Austria ar putea deveni în februarie prima țară din U.E. care să impună vaccinarea Covid, după ce până acum i-a ținut pe nevaccinați în lockdown. Sfidând carantina, oamenii au ieșit în stradă aproape în fiecare weekend, și nu doar în capitală. VIDEO:


Protestele din Viena și Paris au fost retransmise și de pagina românească Legitimă Apărare. VIDEO:
 
 
Un impresionant lanț uman a fost desfășurat sâmbătă în Melbourne, Australia împotriva „apartheidului sanitar”. Ne întrebăm dacă protestatarii l-au colindat și pe tenismenul Novak Djokovic, condamnat de premierul Scott Morrison să-și petreacă Crăciunul pe stil vechi închis într-un hotel pentru imigranți ilegali din cauză că a venit să joace la Australian Open fără să-și facă „vaccinul” experimental Covid. VIDEO:

Și în România sunt anunțate duminică proteste împotriva dictaturii Covid. Spre exemplu, la Sibiu se va striga duminică „Și eu sunt Novak Djokovici” de la ora 16 în Piața Mare, potrivit presei locale. Probabil că și alte orașe vor copia această inițiativă, iar noi vă vom ține la curent pe măsură ce apar noi anunțuri de proteste românești.