ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O  noua rundă de greve și proteste naționale a avut loc în Franța, în noaptea dinspre miercuri spre joi. Sute de mii de persoane au ieșit în stradă în toată țara.

Președintele francez a declarat că protestatarii au avut dreptul să iasă în stradă și că furia lor a fost luată în considerare, dar că nu este acceptabil atunci când aceștia recurg la violență fără niciun fel de reguli, scrie BBC.

"Credeți că îmi face plăcere să adopt această reformă? Nu", a spus el. În căutarea introducerii creșterii vârstei de pensionare până la sfârșitul anului 2023, el a spus că are responsabilitatea de a nu lăsa această problemă în pace, în ciuda nepopularității sale.
 
Sindicatele au declarat că cea de-a noua zi de acțiune de joi la nivel național va atrage mulțimi uriașe împotriva a ceea ce au descris drept "disprețul" și "minciunile" lui Macron.

Macron a atras un răspuns furios din partea sindicatelor și a partidelor de opoziție miercuri, când a respins apelurile acestora de a ține cont de furia populară în creștere.

"Cel mai bun răspuns pe care i-l putem da președintelui este că există milioane de oameni în grevă și în stradă", a declarat Philippe Martinez, care conduce sindicatul dur CGT.

În cadrul grevei de joi, traficul feroviar și aerian a fost serios perturbat. Autoritatea aeronautică civilă franceză a cerut companiilor aeriene să anuleze 20% din zborurile de pe aeroporturile Paris-Orly și Marsilia-Provence din cauza grevei controlorilor de trafic aerian împotriva reformei pensiilor.

Cele mai multe proteste au fost pașnice, dar furia a crescut de când guvernul a împins proiectul de lege prin parlament fără vot săptămâna trecută.

În ultimele șapte nopți au avut loc demonstrații spontane la Paris și în alte orașe, cu coșuri de gunoi incendiate și încăierări cu poliția.
 
VIDEO: