ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fermierii francezi furioși au aruncat marți grămezi de gunoi de grajd în fața clădirilor din orașul Toulouse, în sud-vestul țării, un protest înțepător împotriva politicii agricole a guvernului, despre care spun că îi lasă să se confrunte cu greutăți tot mai mari. Aproape 400 de tractoare și 1.000 de agricultori din sud-vestul Franței s-au îndreptat spre oraș după ce s-au adunat înainte de răsărit la puncte de întâlnire din întreaga regiune, informează CBS.

Serviciile de transport cu autobuzul au fost nevoite să își modifice rutele, iar șeful poliției locale a cerut locuitorilor să evite centrul orașului Toulouse.

Când tractoarele au ajuns la clădirea autorității regionale, au răsturnat zeci de remorci încărcate cu fructe în putrefacție, fân și bălegar chiar în fața acesteia.

Aceștia s-au îndreptat spre Toulouse în zorii dimineții, claxonând și trăgând remorci încărcate cu fân și gunoi de grajd în timp ce se îndreptau spre centrul vechi al orașului, blocând benzi întregi pe unele drumuri și provocând ambuteiaje masive.

Aproximativ 1.000 de fermieri s-au adunat pe jos în piața centrală Capitole, iar o delegație era așteptată să se întâlnească cu șeful poliției locale în cursul zilei.

Protestatarii spun că majorarea impozitelor și a taxelor sociale cauzează greutăți pentru fermierii din întreaga regiune. Creșterile de impozite și alte taxe se adaugă la creșterea costurilor pentru combustibil și hrana pentru animale, precum și la o creștere generală a costului vieții în întreaga țară.

În altă parte în regiune, fermierii au vizat marile supermarketuri suburbane, aruncând gunoi de grajd în parcările acestora. Fermierii spun că multe dintre marile lanțuri de supermarketuri refuză să plătească prețuri corecte pentru produsele lor.
 
 
VIDEO: