ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația națională a transportatorilor din Bulgaria "Am un camion" organizează, vineri, un protest în diferite părți ale țării. Coloanele de autovehicule ale protestatarilor urmează să se îndrepte spre punctele de frontieră Durankulak și Iovkovo, precum și spre orașele Dolni Dăbnik, Ruse și Sofia, notează Știripesurse.

Transportatorii sunt nemulțumiți din cauza lipsei unei bune comunicări cu autoritatea centrală și creșterii taxelor de drum, precum și din cauza infrastructurii rutiere deficitare și inegalității dintre marile companii și întreprinderile mici și mijlocii din domeniu.
 

Motivul protestului îl reprezintă propunerea unei noi majorări a taxelor de drum. Organizatorii susțin că nu se va ajunge la blocarea drumurilor, însă sunt pregătiți pentru acțiuni de nesupunere civică, dacă solicitările lor nu vor fi îndeplinite.