ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele rus Vladimir Putin a sosit vineri la Beijing pentru Jocurile Olimpice de Iarnă din 2022 și pentru o întâlnire cu președintele chinez Xi Jinping, aducând cu el un acord de creștere a livrărilor de gaze naturale către China, pe fondul creșterii tensiunilor cu Occidentul, relatează Reuters.

Putin i-a spus lui Xi că Rusia a pregătit un nou acord pentru a furniza Chinei încă 10 miliarde de metri cubi de gaze naturale, potrivit unei transmisiuni a discuțiilor lor difuzate la Moscova.

Rusia, unul dintre liderii mondiali în furnizarea de hidrocarburi, și-a consolidat legăturile cu China, principalul consumator de energie din lume, pe fondul impasului dintre Moscova și Occident în legătură cu Ucraina și alte probleme.

O transmisie difuzată la Moscova i-a arătat pe Xi și Putin, niciunul dintre ei nu purta mască, stând unul în fața celuilalt la o masă mare într-o pensiune de stat din Beijing, înconjurați de asistenți care purtau mască.

"Aș dori să vă mulțumesc pentru invitația la deschiderea Jocurilor Olimpice", i-a spus Putin lui Xi. "Știm de prima mână că aceasta este o muncă uriașă. Sunt sigur că prietenii noștri chinezi au făcut-o cu brio, așa cum faceți întotdeauna când pregătiți astfel de evenimente majore".

Rusia și China și-au coordonat pozițiile cu privire la Ucraina în timpul unei întâlniri între miniștrii lor de externe, Wang Yi și Serghei Lavrov, care a avut loc joi la Beijing, a anunțat Ministerul chinez de Externe.