ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RATB solicită CGMB creșterea tarifului pentru o călătorie de la 1,3 la 2 lei și a prețului abonamentului lunar cu 20%.

In plus, RATB cere acordarea gratuității doar pentru pensionarii a căror pensie nu depășește 1.500 de lei, în anumite intervale orare, a declarat vineri pentru AGERPRES viceprimarul Capitalei, Cornel Pieptea.
 
"RATB a trimis către Consiliul General o înștiințare referitoare la debitul pe care ANAF l-a impus instituției, o impunere de 272 de milioane de lei pentru TVA-ul aferent reducerilor și gratuităților. Cei de la RATB s-au interesat care este procedura pentru eșalonarea pe cinci ani a acestei datorii către ANAF. Dacă nu fac reeșalonarea vor plăti penalități ce se acumulează zilnic. Dintre cei 272 de milioane de lei 100 de milioane de lei este datoria de bază, iar 172 sunt penalitățile", a spus Cornel Pieptea.

Potrivit calculelor făcute de conducerea RATB, creșterea tarifului călătoriei și al abonamentelor ar aduce venituri de 4,2 milioane de lei suplimentar față de veniturile actuale. ''