ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sârbul Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a retras de la competiția ATP Cup, programată în perioada 1-9 ianuarie la Sydney, unde urma să evolueze sub culorile echipei masculine de tenis a țării sale, au anunțat miercuri organizatorii, potrivit Știri pe Surse

„Echipa Serbiei va fi condusă acum de numărul 33 mondial, Dusaj Lajovic”, se precizează într-un comunicat oficial al ATP Cup, ajunsă la a treia ediție.

În ultima perioadă au existat numeroase speculații privind prezența lui Djoovic la ATP Cup și la Australian Open, primul turneu de Mare Șlem al anului, care va lua startul pe 17 ianuarie, în condițiile în care sârbul, care se opune vaccinării Covid obligatorii, cerute și în cadrul instituțiilor sau competițiilor sportive internaționale, a refuzat în mod repetat să spună dacă s-a vaccinat cu serurile experimentale Covid. O încăpățânare pe care numai un est-european trecut prin dictatura comunistă o poate avea, coroborat poate și cu un calcul personal de a nu-și risca pielea și cariera, dacă e să comparăm câți dintre sportivii injectați cu aceste seruri experimentale au căzut pe teren loviți de reacții adverse sau nu au mai putut face performanță în sport (cazul vaccinatelor Simona Halep și Larisa Iordache). 

Organizatorii Australian Open au anunțat că impun ca toți participanții să fie vaccinați anti-Covid sau să aibă o scutire medicală acordată de un grup independent de experți.

În vârstă de 34 ani, Novak Djokovic este deținătorul recordului de victorii la edițiile anterioare ale Australian Open, turneu pe care l-a câștigat de nouă ori în cariera sa, ultima oară în februarie 2021.