ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Trupa finlandeză de metal simfonic Nightwish a anunţat pe Facebook că refuză să-şi anuleze show-ul de la Bucureşti, programat pentru 10 decembrie, la Romexpo.
 
Mai întâi anunţul a fost făcut în nişte termeni ceva mai duri: „Ar trebui să ne trădăm fanii români şi să anulăm show-ul doar pentru că nişte imbecili au dat foc unui club şi au ucis 38 de persoane? Ne pare foarte rău pentru victimele acestei tragedii şi pentru familile lor. Este cel mai potrivit moment pentru a cânta în România. Nu sunteţi singuri". Ulterior, trupa renunţat la cuvântul „imebicili", optând pentru o expresie mai puţin jignitoare: „Nişte persoane nu atât de profesioniste", scrie adevarul.ro.

După câteva ore, managementul trupei Nightwish a prezentat scuze pentru afirmaţiile făcute, precizând că muzicienii nu sunt reponsabili pentru atitudinea afişată anterior. Pe pagina de Facebook a trupei a fost postat, recent, următorul mesaj: „Dragi români, ne pare foarte rău pentru victimele rănite în incendiu şi pentru familiile lor. Vrem să vă încurajăm pe toţi să mergeţi mai departe, deşi acest lucru poate părea foarte dificil în aceste clipe. Respectăm memoria tuturor victimelor. Nu vom folosi efecte pirotehnice în cadrul show-ului (de la Bucureşti – n.red.). Pace tuturor.