ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rabinul Meir Mazuz, fruntaș al evreilor sefarzi, a declarat duminică publicației Israel Hayom daily că răspândirea coronavirusului ucigaș în Israel și alte state ale lumii este răsplata Cerului pentru desfășurarea paradelor homosexualilor în Israel: „Parada Mândriei este o paradă împotriva naturii și Creatorul naturii va pedepsi pe tot cel ce acționează împotriva naturii”, a afirmat rabinul.    

După ce dăduse asigurări că virusul Covid-19 nu va ajunge în Israel „deoarece noi împlinim cu strictețe cuvintele Torei spălându-ne mâinile și urmând și celelalte prescripții”, Rabbi Meir Mazuz, un rabin sefardic de frunte, decan al Ieșivei Tronului Milei (Kisse Rahamim, școală religioasă evreiască -n.r.), a spus în prima zi a săptămânii că recenta răspândire a virusului este o pedeapsă pentru acceptarea paradelor homosexualilor.

Vorbind la Kisse Rahamim sâmbătă noaptea, Mazuz a afirmat: „Parada Mândriei este o paradă împotriva naturii și Creatorul naturii va pedepsi pe tot cel ce acționează împotriva naturii. Când săvârșești fapte împotriva naturii, îți bagi mâna în foc, sperând ca focul să nu te ardă. Bineînțeles că te va arde! Iată, ei au insolența de a se revolta împotriva firii. Paradă a Mândriei, de ce anume te mândrești?”.
 
Mazuz a continuat, spunând: „Toate țările unde a ajuns acest flagel sunt afectate de coronavirus, în afară de statele arabe, care nu au această înclinație malefică și nu suferă de această boală”.

„Se spune că în Tunisia o singură persoană a fost diagnosticată cu coronavirus, și nici una în restul lumii arabe, cu excepția Iranului, al cărui popor are apucături rele și urăște Israelul în mod oribil. Arabii evită să mănânce lucruri periculoase (mâncare ne-koșer) și să fie ca noi”, a opinat Mazuz.

În 2015, același rabin a prertins că paradele homosexualilor și alte forme de „comportament păcătos” au fost pricina uciderii de către teroriști a soților Eitam și Naama Henkin.
 
Cu prilejul unei comemorări a soților Henkins, Mazuz a spus că împușcarea lor de către teroriștii palestinieni a fost o formă de pedeapsă cerească.

În 2016, Mazuz a atribuit prăbușirea unei parcări din Tel Aviv, care a provocat moartea a 6 persoane, precum și o explozie care a distrus satelitul Amos-6, desființării sfințeniei Sabatului.

Aripa evreiască a Ligii Anti-Defăimare a postat duminică un mesaj pe Facebook în care condamnă declarațiile rabinului ca fiind „regretabile” și „nefericite”, făcând apel la Meir Mazuz să-și retragă cuvintele.