ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Secretarul de stat, Raed Arafat, a anunțat într-o intervenție pentru un post de televiziune că măsurile de relaxare după 15 mai nu vor include și deschiderea bisericilor.

„Bisericile nu vor putea fi deschis din 15 mai. Știu că pentru oamenii credincioși e foarte important, dar nu se vor deschide în primul val. Să vedem din al doilea val și cu ce măsuri. Dar reprezintă una dintre zonele în care merg bătrâni, persoane vulnerabile.
Clar acolo va trebui să se ia unele măsuri. Știu că există o deschidere la nivelul Patriarhiei să ia măsuri de distanțare, dar nu poți să vii cu măsuri de relaxare brusc. Relaxarea va fi graduală. Cu siguranță se va ajunge și la deschidere”, a declarat Raed Arafat la Antena3.
 
Din 15 mai, așa cum a anunțat zilele trecute președintele Iohannis, România va intra în starea de alertă, urmând să se deschidă saloanele cosmetice, cabinetele stomatologice și muzeele.

În ultimele zile reprezentanții BOR au anunțat că fac demersuri pe lângă autorități ca după 15 mai să se redeschidă și lăcașurile de cult pentru credincioși. În paralel, mai mulți lideri politici, înalți prelați și asociații au cerut redeschiderea bisericilor. Platforma Civică „Împreună” a anunțat și declanșarea unei proceduri prealabile acționării în instanță a statului român pentru încălcarea exercițiului libertății de credință, informează un comunicat al organizației. Organizația  cere statului să redeschidă bisericile, cu respectarea unor condiții de siguranță, susținând că refuzul autorităților ar reprezenta „o nouă sfidare dovedit anti-creștină prin caracterul discriminatoriu aplicat creștinilor raportat la liberul acces al cetățenilor României în oricare alt spațiu public decât incinta lăcașurilor de cult”.