ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nici șeful DSU, Raed Arafat, nu lipsește din rândul celor care îi tratează cu un dispreț suveran, de la înălțimea funcției publice, pe contribuabilii care îndrăznesc să aibă alte păreri decât linia oficială de gândire, încercând să îi discrediteze prin diverse etichete false. Dacă unii lideri din guvernul PNL nu s-au dat în lături să îi facă „negaționiști”, „conspiraționiști”, „plătiți din afară” pe protestatarii împotriva abuzurilor legii carantinării, pe care chiar dr. Raed Arafat spunea că îi așteaptă la spital după ce, eventual, s-ar fi infectat la protest, de data aceasta șeful DSU induce ideea că dizidenții care comentează pe Facebook ar fi niște diletanți într-ale medicinei. 

„Cred că mulți dintre comentatorii de pe facebook, și nu numai, au trecut prin această școală de medicină.

Să aveți grijă de unde vă luați informațiile!”, a scris Raed Arafat, vineri, pe pagina lui de Facebook, unde a postat o imagine cu o reclamă pentru o imaginară „universitate de medicină”.

„V-ați dorit vreodată să practicați medicina fără efortul de a fi responsabil pentru oamenii care mor? Ei bine, aici, la Școala de Medicină din cadrul Universității Facebook, deviza noastră este „Oricine poate fi doctor”. Cursurile noastre cele mai populare includ: „De ce măștile de protecție nu funcționează”, urmat de „Măștile sunt nesănătoase și îți pot cauza îmbolnăvirea”. Nu lăsați lipsa de pregătire medicală sau experiență să vă împiedice să postați sfaturi medicale rele. Cursurile noastre online nu sunt limitate ca număr de participanți și, în plus, nu sunt necesare taxe de înscriere sau nivel intelectual. Înscrieți-vă acum și începeți-vă cariera de medic Facebook necalificat chiar astăzi! Școala de Medicină din cadrul Universității Facebook”, este conținutul reclamei postate de Raed Arafat.

Cu toate acestea, medicul Arafat, care nu este virusulog sau epidemiolog, nu recunoaște că printre cei care au răspândit informații alternative pe Facebook sau YouTube se numără și unii medici de renume din România sau din străinătate. De asemenea, argumentul cu „responsabilitatea pentru oamenii care mor” se poate aplica și în defavoarea autorităților pandemice, dacă luăm în calcul numărul bolnavilor de alte afecțiuni care au murit cu zile din cauză că nu au primit asistență medicală în timp util din partea spitalelor ocupate de paranoia coronavirusului și de internarea asimptomaticilor. Pentru acești morți din neglijența și nepăsarea unui sistem care aștepta testul Covid înainte de a prelua o urgență non-Covid încă nu a dat socoteală niciun cap al sistemului.

Postarea de vineri a lui Raed Arafat a înregistrat 7800 de reacții, 2300 de comentarii și 1900 de redistribuiri până la publicarea acestui articol.