ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila, a recunoscut, la o întâlnire cu sindicatele, că certificatul verde este impus de Uniunea Europeană. De altfel, Rafila susținea, la sfârșitul lunii octombrie, că în Parlamentul European se discută despre faptul că românii și bulgarii sunt cei care aduc Covidul în țările UE.

Confederația Sindicală Națională Meridian s-a pronunțat ferm împotriva introducerii certificatului verde, arătând că acesta îngrădește dreptul la muncă și că și-a dovedit și inutilitatea pe plan european. Conducerea confederației ne spune că, la ultima întâlnire de la sediul PSD, argumentul lui Alexandru Rafila pentru certificatul verde a fost acela că este o obligație impusă de Uniunea Europeană.

”Noi suntem împotriva certificatului verde, pentru că nu considerăm că este o măsură corectă, constituțională și este împotriva Tratatului de funcționare a Uniunii Europene. Mai mult, s-a dovedit că nu există o îmbunătățire chiar cu aceste măsuri pe care le-au luat ei, decât îngrădiri și mai multe abuzuri față de cetățeni, iar acestea nu sunt acceptabile pentru noi. Mai ales că România este una dintre țările foarte puțin vaccinate, pentru că oamenii nu au încredere. Avem polițiști, pompieri, lucrători din domeniul sanitar care nu sunt vaccinați și asta ce înseamnă, că își pierd locurile de muncă? Nu putem accepta așa ceva. La întâlnirea pe care am avut-o la PSD, Alexandru Rafila ne-a spus că este o chestiune europeană, că o să zică ăia că noi nu vrem să ne supunem dispozițiilor lor și s-ar putea să avem restricții pe piața europeană și, tocmai de aceea, ar trebui să adoptăm Legea certificatului verde”, ne-a declarat Dumitru Fornea, secretar general al Confederației Meridian.

În fapt, mai mult de atât, argumentul adus de Rafila la discuția cu sindicatele a fost acela că România și Bulgaria nu pot fi ”distincte” în Uniunea Europeană și că, la Parlamentul European se discută că românii și bulgarii aduc Covidul în țările UE.

Certificatul duce la anarhie

Reprezentanții Confederației Meridian atrag atenția că certificatul verde îngrădește dreptul la muncă și dreptul la circulație. ”Și nu este de joacă cu dreptul omului la muncă, pentru că asta poate să ducă la anarhie și nu mai ține de organizațiile sindicale. Noi nu suntem convinși cu privire la utilitatea acestui tratament, care s-a dovedit că nu are efect, dacă noi după 20 de luni încă vorbim despre lockdown și restricții. Unul dintre liderii de sindicat prezenți la întâlnirea de la sediul PSD a spus chiar că a avut de suferit după vaccin, că a făcut miocardită și că nu poate recomanda vaccinul atâta vreme cât el a ajuns în spital”, ne-a precizat secretarul general al Confederației Meridian, Dumitru Fornea.

Nu este garantată imunizarea

Confederația Meridian arată că niciun producător de vaccin nu poate garanta imunizarea, nu garantează faptul că cel vaccinat nu o să mai transmită virusul și nu indică nici perioada în care o persoană rămâne imunizată.

”Chiar și acele efecte negative înscrise în prospectele vaccinurilor sunt atât de puțin previzibile în acest moment, pentru că toate se află în studii clinice, încât măsura impunerii vaccinării este mult prea abuzivă pentru a sta la baza unei discriminări. Este o adevărată excludere din societate a persoanelor care aleg să nu se vaccineze. Guvernul României nu precizează nicăieri imunizarea naturală, respectiv trecerea prin boală sau efectiv imunitatea în fața acestui virus. Aceasta este discriminarea de facto, pe de o parte se impune masura vaccinării pentru care nimeni nu garantează exhaustiv, iar pe de altă parte, nu se ține cont de realitatea autoimunizării”, consideră reprezentanții Confederației Sindicale Naționale Meridian.