ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Miercuri seară la Antena 3 ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a făcut mai multe anunțuri privind „vaccinul” „anti-covid” și distrugere a unei noi tranșe de vaccinuri expirate.

Noi avem peste 8.000.000 de doze de vaccin care sunt pe stoc, sunt depozitate. Nu mai folosesc. Unii m-au acuzat de tot felul de lucruri, eu spun adevărul și așa am învățat că trebuie să facem dacă ne respectăm concetățenii și avem o responsabilitate față de ceea ce facem, ca și administratori. Sunt doze care practic nu au putut fi folosite pentru că nu există interes și, de asemenea, nu au putut fi vândute și nici măcar donate. Vor expira la un moment dat și vor trebui neutralizate. Asta înseamnă alte costuri. Discutăm de sute milioane de euro”, a spus ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, citat de Rostonline.

Potrivit acestuia, România a solicitat Comisiei Europene reducerea livrărilor de vaccin din comenzile făcute anterior. Acest lucru nu înseamnă însă că țara noastră nu va continua să primească noi doze de vaccin. Dimpotrivă, mai scrie sursa citată.

„Noi am făcut demersuri în ultima perioadă să putem să încercăm prin renegocierea care o face Comisia Europeană cu producătorii, să obținem două lucruri care eu cred că sunt foarte importante, să obținem reducerea substanțială a livrărilor pentru 2022 și pentru 2023, substanțial. (…) Dacă va veni acest vaccin în cantitate mult mai mică, să fie un vaccin adaptat variantelor circulante și am făcut opțiunea pentru BA-4 BA – 5 pentru că exista și opțiunea pentru BA-1, care se pare că are un anumit efect asupra variantei BA-4 BA -5”, a precizat, miercuri seara, la Antena 3, ministrul  Rafila.

Nu ne este clar un lucru: așa cum spune comentatorul nostru Mihai Cantuniari, dacă ar fura un carton de ouă ar fi prins, arestat, amendat și întemnițat. Dar dacă Orban și Cîțu cu Iohannis la manivele aruncă pe comenzi demente de „vaccinuri” experimentale aducătoare chiar și de moarte „sute de milioane de euro”, nimeni nu pățește nimic.

Citiți S-A AFLAT! 1.219.335.093,89 EURO - SUMA ȘOCANTĂ plătită de români pentru vaccinurile „GRATUITE”, „SIGURE ȘI EFICIENTE” din care cele mai multe zac nefolosite și expirate. Peste 6 MILIARDE LEI și peste 1 MILIARD și DOUĂ SUTE MILIOANE EURO. DOCUMENT OFICIAL