ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat că la finalul lunii noiembrie vor sosi în țară primele doze de vaccin anti-COVID-19 adaptat la „variantele” Omicron BA4 și BA5 și că se va vaccina cu doza a patra împotriva acestei boli, informează Agerpres.

„Pandemia de COVID-19 este o problemă la nivel global, dar manifestările din fiecare țară sunt particulare. Noi avem între 200 și 400 de cazuri pe zi, câteva decese. Au fost și zile fără niciun deces. Este clar că, în acest moment, COVID-19 nu mai reprezintă o problemă de sănătate publică în țara noastră. Dar, ca orice viroză imprevizibilă din punct de vedere al evoluției, face să existe recomandarea vaccinării, mai ales că vine până la sfârșitul lunii vaccinul adaptat BA4, BA5, pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani sau pentru persoanele cu diverse boli cronice", a afirmat Rafila, duminică, la Romexpo, unde se desfășoară examenul de Rezidențiat.

El a precizat că este pentru prima dată când se va utiliza „un vaccin adaptat” și că nu este exclus ca imunizarea anti-COVID-19 să devină sezonieră.

„Eu personal, de exemplu, o să mă vaccinez cu cea de-a patra doză. Mi se pare protectiv, așa cum m-am vaccinat și împotriva gripei.”

Nu este foarte clar când a făcut ministrul Rafila doza trei a serului experimental Covid ca să o facă și pe a patra, din moment ce într-o apariție la Antena 3 el afirma că românii care au trecut prin boală și s-au vaccinat cu primele două doze împotriva COVID 19 nu mai trebuie să facă și doza a treia. Acesta a declarat, după o ședință a Comisiei de Sănătate din Parlament, că a ajuns la această concluzie după ce s-a consultat cu specialiști din Israel (VIDEO mai sus).

„Cu doza trei nu mă voi vaccina. Persoanele care au trecut prin infecție și s-au vaccinat cu două doze de vaccin Pfizer, sau o doză de alt vaccin, nu mai trebuie să facă și a treia doză. Lucrul acesta trebuie foarte clar spus. Domnul doctor Gheorhiță și-a schimbat opinia, eu l-am auzit spunând de două ori, că nu este necesar. Eu am discutat cu colegi de ai mei din Israel care studiază îndeaproape aceste vaccinuri. Recomandarea și pentru Israel, este ca acele persoane care au trecut prin infecție și au făcut deja vaccinarea completă, să nu mai facă și doza a treia", a spus medicul Alexandru Rafila, citat de Antena 3.

La începutul acestui an ministrul Sănătății nu și-a mai injectat nici copilul deoarece, chiar în ziua în care tatăl ar anunțat că-l vaccinează, fiul a fost salvat de un test pozitiv la coronavirus.

Nu este prima oară când ministrul Rafila este prins că gândește cu două capete. El susținea că vaccinul e ineficient dar noi tot mai comandăm. În același timp Rafila lua apărarea vaccinului: „A fost bun anul trecut”. Statisticile îl contrazic, demonstra Claudia Marcu pentru Național.

Citiți și Idioții din cauza cărora au murit oameni în România. Rafila: Masca e mai eficientă decât vaccinarea!

„Nu este exclus ca în viitor să avem o vaccinare sezonieră și pentru COVID-19, așa cum este și pentru gripă, fără ca acest lucru să aibă același impact sau vreo legătură cu situația dramatică care a existat în cursul anului 2021, când în al patrulea val pandemic am avut peste 26.000 de decese”, a afirmat ieri Rafila, conform sursei citate. Potrivit ministrului Sănătății, vaccinarea anti-COVID-19 se va face la medicii de familie și în centrele de vaccinare deschise în multe spitale din România.

Cu privire la „eficiența vaccinării” în România la ora actuală Dr. Geanina Hagimă releva pentru ActiveNews: Graficul INSP care demonstrează că VACCINAȚII SE INFECTEAZĂ în procent mai mare decât nevaccinații în România. Dr. Geanina Hagimă: DENUMIREA DE „VACCIN ANTICOVID” TREBUIE RECTIFICATĂ ÎN „VACCIN PROCOVID”. CUM MINTE INSP