ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După ce presedintele Klaus Iohannis a pierdut definitiv casa din Sibiu, închiriată de ani de zile Raifeissen Bank, reprezentanții băncii au anunțat că vor renunța în curând la contract.

ReprezentanțiiRaiffeisen au confirmat că se vor muta din sediul de pe strada Nicolae Bălcescu, nr. 29, după ce contractul de închiriere a expirat. Fosta casă a lui Klaus Iohannis are, în acest moment, o situație juridică incertă.


Contractul de închiere, încheiat pe o perioadă de 10 ani, a expirat în 1 februarie 2017. Reprezentanții băncii spun că nu au mai încheiat un nou contract. „Raiffeisen Bank ocupă acest spațiu din anul 2001, în baza unui contract încheiat cu proprietarii de atunci. Având în vedere situația juridică a imobilului (despre care Raiffeisen Bank a aflat din presă, nefiind informată în mod oficial de către nicio autoritate), banca a decis să nu mai încheie un nou contract de închiriere. Astfel, întrucât contractul de închiriere a ajuns la termen, în prezent, banca este în proces de mutare din sediul respectiv”, au declarat reprezentanții instituției bancare, pentru Digi24.

Totodată, reprezentanții Raiffeisen au declarat că familia Iohannis nu a mai primit banii de chirie. Potrivit declarației de avere a lui Klaus Iohannis, în 2015, familia sa a încasat 120.000 de lei din închirierea acestui spațiu. „Menționăm că, din momentul în care am aflat despre modificările apărute în situația juridică a acestui imobil, toate sumele reprezentând chirie au fost depuse într-un cont escrow, fiind la dispoziția proprietarului de drept”, au mai arătat reprezentanții băncii.