ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rareș Bogdan (PNL) recunoaște, fără să vrea, la o emisiune unde făcea reclamă vaccinării, că unele județe ale țării înregistrează o participare extrem de scăzută la campania națională și că România are un procent mai mare de vaccinare decât Belgia și Olanda, state pe care liberalii români vor să le impresioneze demonstrând recorduri la vaccinarea pe hectar.

„La nivelul UE sunt 28 de milioane de persoane vaccinate, iar 2 milioane sunt numai în România. În Belgia sunt sub 300.000, Olanda are sub un milion, deși ne dau lecții și vor să ne treacă și PNRR-ul prin mai multe controale”, a spus Rareș Bogdan, miercuri, la România TV.

El a militat pentru accelerarea vaccinării, uitând că această alegere este oficial una voluntară și decizia nu poate fi schimbată prin insitențe și presiuni tot mai mari. În context, fruntașul penelist a scăpat porumbelul că unele județe din țară practic se opun vaccinării, înscrierile fiind insignifiante pe platforma digitală. 

„Există aproximativ 8 județe care au sub 100 de persoane înscrise, de aceea trebuie să intensificăm campania. Eu cred că e o chestiune de comunicare permanentă și, pe măsură ce va crește numărul de persoane vaccinate, vom avea și un număr mai mare de persoane înscrise”, a adăugat Rareș Bogdan.
 
Potrivit paginii Vaccin.live, care prezintă un tabel detaliat cu rata de interes la vaccinare pe județe, cele 8 județe trase de urechi de Rareș Bogdan pentru că au „sub 100 de persoane înscrise la vaccinare” sunt: Mehedinți (13), Covasna (15), Vrancea (20), Botoșani (21), Giurgiu (25), Neamț (29), Gorj (43), Suceava (63). Ar mai fi imediat deasupra limitei și județul Călărași, cu doar 105 inși înscriși. Poate se mai răzgândesc câțiva, după ce vor citi acest articol! 

 
De la începutul campaniei de vaccinare, circa 300.000 de români au renunțat la vaccinare, cei mai mulți dintre ei pentru că urma să li se administreze serul produs de AstraZeneca, potrivit unei declarații din 9 aprilie a secretarului de stat de la Sănătate însărcinat cu vaccinarea, Andrei Baciu. Bineînțeles că mulți dintre românii sceptici la vaccinare nu au încredere nici în celelalte vaccinuri experimentale, pe bază de ARN mesager, ale căror efecte secundare s-au dovedit a fi la fel de numeroase și de grave.  

Rareș Bogdan intenționase să vorbească despre un nou dialog avut între Guvern și reprezentanții cultelor, precum și despre cazul polițiștilor care au ucis un piteștean săptămâna trecută. Fără să vrea, el a sifonat o știre importantă: campania de vaccinare cu forța nășită de PNL și USR-PLUS e, practic, falimentară.
 
„Florin Cîțu s-a întâlnit cu reprezentanții cultelor religioase, mă bucur enorm că are acest dialog, iar dânșii au dat asigurări că vor respecta întocmai măsurile”, prezintă Rareș Bogdan dialogul firesc cu Biserica în problemele care o privesc ca pe o mare victorie a micilor politicieni de pe Dâmbovița.
 
Cititorii noștri cunosc faptul că Rareș Bogdan e o fire evlavioasă. În seara în care Klaus Iohannis număra scorul rezultatelor la alegerile prezidențiale din 2019, europarlamentarul stătea de-a dreapta președintelui și se crucea întru norocul mai-marelui său. Care n-a întârziat să apară, spre ghinionul nostru, al celorlalți.