ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În cadrul războiul mediatic în care a degenerat „Cântarea Vaccinării” cu bani de la Guvern, s-a lansat o katiușă video a dezinformării care îl prezintă pe Arhiepiscopul Tomisului, cunoscut pentru atitudinile sale verticale în timpul stărilor de urgență și alertă, ca pe unul care ar îndemna la vaccinarea Covid. În acest sens, a fost rostogolit în presă și pe social media un videoclip dezinformator cu fragmente scoase din context și montate astfel încât să dea impresia că ÎPS Teodosie susține campania de vaccinare a Guvernului. În replică, Arhiepiscopia Tomisului se delimitează de această producție cinematografică tipic securistică și răspunde într-un comunicat de presă că ierarhul nu și-a schimbat poziția anterior exprimată. Iată dezmințirea: 

„IPS Teodosie rămâne consecvent afirmației că nici nu îndeamnă, nici nu oprește pe cineva de la vaccinare. Recent, în mediul online, a apărut un montaj prin care se încearcă transmiterea mesajului că IPS Teodosie ar fi de acord cu vaccinarea contra COVID. 

Afirmațiile Înaltpreasfințitului sunt scoase din context, iar peste acestea se suprapune un text care îndeamnă la vaccinare și care nu îi aparține Arhiepiscopului Tomisului. Prin urmare, declarațiile IPS Teodosie sunt răstălmăcite, pentru manipularea opiniei publice. Din această cauză, precizăm la ce s-a referit în realitate ierarhul Tomisului.

1. Declarațiile au fost făcute anul trecut, când opinia publică era frământată de apariția noilor vaccinuri, deci nu este nicăieri vorba despre o campanie de vaccinare;
 
2. La început, când spune că „vaccinul este un remediu contra bolii”, vorbește despre principiul general al vaccinării, nicidecum nu se referă la vaccinarea antiCOVID;
 
 
3. Apoi, când vorbește despre „documentare”, se referă la subiectul controversat al momentului de atunci, anume eficacitatea producției de anticorpi a noului vaccin. Din păcate, în momentul acesta discutăm despre cu totul altceva care, la acea dată, nu era în discuție și anume efectele adverse și obligativitatea vaccinării. Așadar, nu putem să justificăm o discuție de acum cu argumente dintr-o altă discuție, trecută.
 
În concluzie, Arhiepiscopul Tomisului rămâne consecvent poziției că nici nu recomandă, nici nu interzice cuiva vaccinarea antiCOVID ci, urmând poziției Sfântului Sinod și Patriarhiei Române, recomandă fiecăruia să urmeze sfaturile profesioniste și personalizate ale medicilor”, a precizat Arhiepiscopia Tomisului într-un comunicat de presă preluat integral de ActiveNews.
 
IATĂ CLIPUL MINCINOS: