ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cu ocazia unei intervenții în cadrul emisiunii radiofonice „Morning Hustle”, vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, a fost rugată să explice conflictul dintre Rusia și Ucraina în termeni simpli, pentru cei care nu înțeleg ce se întâmplă, arătând și modul în care acesta poate afecta populația Americii, transmite New York Post.

Ezitând, Harris a început: „Deci, Ucraina este o țară din Europa”.
 
„Ea este situată lângă o altă țară, numită Rusia”, a continuat ea. „Rusia este o țară mai mare. Rusia este o țară puternică. Rusia a decis să invadeze o țară mai mică, numită Ucraina. Astfel că, rezumând, acesta este un lucru greșit și este în contradicție cu tot ceea ce susținem noi.” VIDEO: 

 
Mai mulți conservatori au criticat-o pe rețelele de socializare pentru explicația ei prea simplistă, unul dintre comentatori comparând nivelul discursului ei cu cel al unui episod din programul TV pentru copii „Peppa Pig”.
 
Editorul executiv al publicației Washington Examiner, Seth Mandel, a descris declarația lui Harris ca fiind „terifiantă”.

„Este pur și simplu incapabilă să vorbeasă normal cu oamenii”, a scris Mandel pe Twitter. „[A vorbi] pe înțelesul tuturor nu înseamnă 'să presupui că ascultătorii [emisiunii] nu au auzit niciodată de Rusia'”.
 
„Parcă aș fi eu citind de pe niște cartonașe în clasa a cincea”, a declarat Nathan Wurtzel, consilier de campanie al Partidului Republican.
 
„Sunt mândru să anunț că fiica mea de 9 ani a fost angajată săptămâna trecută ca redactor de discursuri pentru vicepreședintele Harris”, a scris în glumă pe Twitter Brian Riedl, membru senior al Manhattan Institute.

„Când două țări se iubesc foarte mult, uneori fac țări mai mici”, a ironizat editorul colaborator al Spectator USA Stephen Miller. „Și, uneori, pe măsură ce îmbătrânesc, se distanțează una de cealaltă și apoi se despart. Nu este vina țărilor, de fapt.”
 
„Se pare că vicepreședinta Kamala Harris crede că americanul de rând are vârsta de 4 ani”, a răbufnit editorul The Federalist Ben Domenech. „Puteți auzi explicații mai elevate ale evenimentelor internaționale în Peppa Pig.”

Kellyanne Conway, o fostă consilieră de-a lui Trump la Casa Albă, a calificat declarația lui Harris ca fiind „jenantă”.
 
Dacă adjuncta lui Joe Biden a ajuns să fie făcută infantilă pentru declarațiile sale, președintele însuși este făcut senil după ce, în discursul de marți privind Starea Uniunii, a confundat ucrainenii (prieteni ai SUA) cu iranienii (dușmani ai SUA).

Aici puteți asculta integral intervenția prin telefon a Kamalei Harris în emisiunea „Morning Hustle”: