ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Jurnalistul Răzvan Dumitrescu de la Antena3 demontează știrile panicarde cum că, la doar o săptămână de la sfârșitul vacanței de vară, valul 4 al gripei Covid-19 ar face ravagii în Capitală atât de mari încât s-a blocat până și morga: de fapt, numărul morților e binișor sub jumătate din numărul deceselor din vârful „valurilor” precedente, când morga era totuși funcțională (de două ori mai ocupată, dar funcțională).

„Știrea care îți dă astăzi fiori sună așa: valul 4 face ravagii în București. Nu mai sunt locuri la morgă! Fără prea multe comentarii, postez aici articolul dar și situația la zi, pe grafic cu decesele de COVID-19 în România de când a început PANDEMIA și până astăzi.

Se vede clar pe grafic un lucru foarte interesant: că ieri aveam 113 decese, față de 249 pe zi pe vârful valului 3 și 254 pe zi, vârful valului 2.

Adică aveam ieri mai puțin de jumătate ca număr de decese într-o zi față de vârfurile precedentelor valuri. Sigur, situația poate deveni mai gravă, dar totuși acum, pe moment, suntem la mai puțin de jumătate decât cele mai rele momente din precedentele valuri și morga e deja plină...!?

Alăturat articolul dar și graficele despre care vorbeam!”, a scris jurnalistul pe pagina de Facebook a emisiunii „Subiectiv cu Răzvan Dumitrescu”.

 

Primul grafic ilustrează decesele zilnice din România de la începutul pandemiei și până pe 17 septembrie 2021. Al doilea grafic arată numărul deceselor din 23 septembrie 2021.