ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Europa s-au petrecut în ultimul an câteva atentate cu impact major, acest lucru ducând la schimbarea percepției asupra imigranților, în special a musulmanilor.

Scriitorul Mircea Cărtărescu a postat pe contul de Facebook un mesaj după atacul tânărului musulman asupra unor turiști într-un tren din Germania. Acesta spune că a fost unul dintre cei care au fost de acord cu venirea imigranților, dar ultimele evenimente l-au făcut să își schimbe opinia.

"Să strigi Allah akbar și să măcelăresti cu toporul (!) într-un tren bieți turiști asiatici veniți să se pozeze cu domul din Koln... Asta nu mai e ură, e pan-ură, hiper-ură. Se coboară nu sub valorile unei culturi, oricare-ar fi ea, ci sub limita de la care cineva se poate numi om. (Adaug aici, după ce-am văzut comentariile și că să nu fiu înțeles greșit: am fost în favoarea primirii imigranților în Europa și nu cred că religia islamică în sine e un adversar al civilizației. Dar nu cred că trebuie să fim orbi la crima în masă, care e mereu oribilă și inumană, mai ales când are motivare ideologică. Nu putem trăi la nesfârșit cu ochii larg închiși.)", a fost mesajul lui Cărtărescu.

Europa a trăit din nou luni noapte momente de panică. Un tânăr afgan, în vârstă de 17 ani, a atacat cu o armă albă mai mulți pasageri într-un tren din Germania. Agresorul a fost ucis în cele din urmă de poliție.