ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderii "Freedom Convoy 2022", un grup de șoferi de camioane și susținătorii lor care ocupă centrul orașului Ottawa, au susținut o conferință de presă pentru a aborda diverse aspecte legate de protestul lor în curs de desfășurare, transmite Real Clear Politics. VIDEO: 

 
Tamara Lich, unul dintre liderii convoiului pentru Libertate, în cadrul conferinței de presă, a citit o declarație pregătită "prin care se solicită tuturor nivelurilor de guvernare să ridice toate restricțiile și mandatele COVID-19" și a promis că protestele vor continua până când va exista un "plan solid" pentru cererile lor, respectiv până va cădea Certificatul obligatoriu de vaccinarea. 
 
Tamara a dat drept exemplu Suedia, Danemarca, Norvegia, Marea Britanie, Finlanda și Elveția pentru renunțarea la restricțiile anticovid.

 
 
În cadrul conferinței de presă, Lich a declarat că avocații convoiului au trimis la GoFundMe "toate detaliile pe care le-au cerut" în ceea ce privește banii strânși pentru protestul camionagiilor pe platformă și modul în care vor fi împărțiți.

"Vrem să le mulțumim sutelor de locuitori din Ottawa care au făcut un pas înainte pentru a ne arăta sprijin, au oferit cazare, mâncare și pur și simplu prietenie membrilor convoiului nostru. Această dragoste de comunitate este ceea ce înseamnă Canada".


GoFundMe a suspendat miercuri, pentru a doua oară, strângerea de fonduri pentru "Freedom Convoy", care este acum în curs de revizuire, potrivit unei postări fixate pe site. 
 
În condițiile în care campania de strângere de fonduri Freedom Convoy, în valoare de mai multe milioane de dolari, este suspendată, unii donatori raportează că au primit rambursări de la GoFundMe, conform National Post.
 

Strângerea de fonduri strânsese peste 10 milioane de dolari în promisiuni, iar 1 milion de dolari a fost eliberat organizatorilor convoiului de camionagii săptămâna trecută.

În timpul unui interviu acordat emisiunii Power Play de la CTVNewsChannel, primarul din Ottawa, Jim Watson, a declarat că s-a întâlnit joi cu oficialii de la GoFundMe și a sugerat să rețină banii până când camionagiii vor părăsi orașul.

"Ei fac o analiză completă", a spus el. "Toată treaba este sumară. Această femeie primește toți banii, cum îi distribuie? Unde se vor duce acești bani?".

La conferința de presă a vorbit și Daniel Bulford, un fost ofițer al poliției canadiene care a demisionat din cauza obligativității de vaccinare.
 
Bulford a spus că a văzut camionagii și susținătorii mișcării hrănind persoanele fără adăpost, adunând gunoiul de pe străzi, curățând zăpada și păzind Mormântul Soldatului Necunoscut și statuia memorială Terry Fox.

Bulford a spus că orice problemă de siguranță adusă în atenția lor a fost transmisă imediat Serviciului de Poliție din Ottawa. 

Avocatul convoiului, Keith Wilson, a răspuns la întrebările reporterilor cu privire la suspendarea fondurilor GoFundMe ale convoiului, spunând că cea mai mare parte a banilor este încă deținută de platforma de strângere de fonduri, dar că grupul a luat "măsurile adecvate" pentru a se asigura că sunt verificate căsuțele legale și contabile, inclusiv procedurile de audit, și că speră să deschidă din nou fluxul de donații în curând.