ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Convoiul de Camioane pentru Libertate a ajuns sâmbătă în capitala Ottawa, după ce a parcurs întregul continent, de la Vancouver (vest) și până aproape de coasta de est. Alți șoferi au coborât de la Nord la Sud sau au urcat din Sud spre Nord. Totul a început cu o săptămână în urmă, când tiriștii au început să protesteze spontan în vama canadiano-americană din cauza intrării în vigoare a obligativității vaccinării impuse de Administrația Biden (un ordin similar fiind impus deja în Canada pentru cei care vin din SUA). Atunci s-au blocat vămi și s-a născut ideea unui protest general al transportatorilor în capitala Ottawa. Pe drum, ei au fost întâmpinați de localnici agitând steaguri și pancarte. Inclusiv fermierii s-au solidarizat cu mișcarea transportatorilor. Canadienii, printre care și câțiva români stabiliți în Canada, au mărșăluit la volan, au înconjurat capitala și s-au dat jos în final sa protesteze la Parliament Hill (Dealul Parlamentului) împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie și a politicilor liberticide impuse de guvern sub pretext epidemiologic. Transmisie multi-cam din Ottawa. VIDEO:

La ora locală 12:30, majoritatea transportatorilor au descins la Parliament Hill (Dealul Parlamentului) pentru a striga LIBERTATE într-o ambianță descrisă ca „festivă” și, în tot cazul, decisivă. VIDEO:

 

DICTATORUL A FUGIT, DEȘI IERI SE DĂDEA „RĂNIT” DE COVID

Premierul canadian Justin Trudeau și-a părăsit, împreună cu familia, locuința din Ottawa, mutându-se într-un loc secret, ale cărui coordonate nu vor fi dezvăluite din motive de securitate, relatează CBC, citat de The Independent. Fuga lui Trudeau s-a petrecut înainte ca șirul nesfârșit de camioane să ajungă în capitală, șoferii acestora venind să protesteze împotriva ordinelor de vaccinare obligatorie date chiar de premier. Fuga lui Trudeau are loc la doar o zi după ce acesta anunțase că se autoizolează și-și va exercita atribuțiile prin telemuncă, având suspiciunea că a intrat în contact cu noul coronavirus - iar asta, în ciuda triplei vaccinări anti-Covid și a unui test Covid cu rezultat negativ. Este neclar în ce măsură carantinarea este compatibilă cu schimbarea locației, fie ea și din „motive de securitate”, atâta vreme cât Trudeau se dădea pe sine drept un model de conformare la recomandările oficiale. 
 
Iată de ce a fugit Trudeau și cum arăta coloana de mașini ale manifestației pro-Libertate, filmată pe timp de noapte la intrarea în capitala canadiană. VIDEO:
 
 
  
Mai jos, harta Canadei cu traseul pe care l-au parcurs șoferii din Convoiul Libertății din Canada până să ajungă astăzi în capitala Ottawa:

Pe parcursul lungului drum spre Ottawa, atât locuitorii orașelor, cât și fermierii s-au solidarizat cu mișcarea pentru libertate a transportatorilor. VIDEO:  

 

Adevărata miză a protestului nu e doar vaccinarea, ci și supravegherea în massă

La un interviu în cadrul emisiunii „Tucker Carlson Tonight”, organizatorul și purtătorul de cuvânt al Freedom Convoy 2022 (Convoiul pentru Libertate 2022), Benjamin Dichter, a explicat care sunt problemele fundamentale asupra cărora mișcarea intenționează să tragă un semnal de alarmă, informează The National Telegraph. Dichter nu numai că a subliniat problema ordinelor de vaccinare obligatorie, care subminează libertățile constituționale ale canadienilor din întreaga țară, dar și de ce canadienii vaccinați, ca și el, ar trebui să fie extrem de îngrijorați de încălcarea vieții lor private de către aplicația Arrivecan. VIDEO:
  
Arrivecan este o aplicație de smartphone guvernamentală, prin intermediul căreia călătorii canadieni care trec prin aeroporturi și peste graniță, inclusiv camionagiii, sunt obligați să își verifice statutul vaccinal pentru a li se da voie să treacă frontiera (cei care n-o fac - nevaccinații - nu mai beneficiază de acest drept la liberă circulație, n.r.). 

Dichter i-a povestit lui Tucker propria sa experiență în utilizarea aplicației și cum i s-a explicat că nici măcar nu era nevoie de scanarea codului QR de către polițiștii de frontieră, deoarece aplicația le permitea să îl monitorizeze de la distanță, înainte de a se apropia de graniță.

Ceea ce demonstrează că guvernul „liberal” al Canadei și guvernele provinciale nu încearcă de fapt să revină la normalitate, ci par să se folosească de vaccinarea Covid pentru a încălca și mai mult viața privată a canadienilor.

Nicăieri în descrierea aplicației Arrivecan din magazinele de aplicații Apple sau Android nu se menționează posibilitatea ca aplicația să urmărească persoanele care o descarcă. O scăpare destul de gravă sau o omisiune deliberată!

Deși canadienii nevaccinați sunt, cu siguranță, cei care sunt discriminați cel mai mult, canadienii vaccinați sunt profund afectați negativ din cauza faptului că guvernul îi urmărește cu ajutorul aplicației de verificare a vaccinării. 

Ceea ce demonstrează că problema politicilor guvernamentale covidiene draconice nu se termină o dată cu vaccinarea, așa cum continuă să promită guvernele federal și provincial, ci continuă să exploateze pandemia, care a devenit efectiv endemică, cu scopul de a condiționa drepturile și a urmări toate mișcările cetățenilor, care au devenit privilegii în ochii oficialilor guvernamentali. Un moment de trezire chiar și pentru cei vaccinați, care își dau seama tardiv că se află, de fapt, în aceeași barcă precum nevaccinații, statul fiind dușmanul comun care vrea să le confiște sau condiționeze drepturile ambelor tabere.

Dreptul la intimitatea vieții private trebuie să fie respectat de stat, chiar dacă pe unii nu-i deranjează să-i furnizeze guvernului propriul dosar medical, însă cu siguranță i-ar deranja să știe că guvernul tinde să le urmărească toate mișcările, pentru a ști în orice moment unde se află și încotro se îndreaptă. Acest lucru este mult mai grav decât au crezut probabil mulți oameni la început.

Citiți șiTRUDEAU ȘI-A PUS COVIDU-N GHIPS DE FRICA TIRIȘTILOR PENTRU LIBERTATE. Zecile de mii de camionagii anti-vaccinare, lăudați de Elon Musk, vor ajunge sâmbătă în capitala Canadei. Întâmpinați de sute de mii de canadieni, ei zdrobesc un record mondial

CANADA: Revoluția TIRIȘTILOR ANTI-VACCIN în direct de la Ottawa. TRUDEAU, devoalat de Klaus Schwab ca păpușel al Marii Resetări - VIDEO