ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Occidentul ar fi pregătit să împartă Ucraina și deja ar fi fost pregătită o hartă cu împărțirea teritoriilor sale, spune Ilia Kiva, fost deputat în Rada Supremă de la Kiev, care a postat o captură a hărții pe Telegram, a transmis Romania TV.

Harta ar fi fost prezentată inițial pe postul de televiziune polonez TVP1, principalul canal public de televiziune al TVP, radiodifuzorul național din Polonia. „Harta chiar a apărut pe canalul național din Polonia. Se confirmă tot ceea ce am vorbit deja și pentru ce este pregătit Occidentul în legătură cu Ucraina”, a scris Kiva pe canalul său de Telegram.

În urma cercetărilor redacției nostre, INFORMAȚIA NU PARE SĂ SE VERIFICE dar ActiveNews tot atrage atenția că țara noastră este nedreptățită de această propunere, pentru că și Maramureșul istoric împreună cu Bugeacul trebuie să revină tot României și nu Ungariei sau Rusiei. Nu mai vorbim de Basarabia, în prezent sub forma de Republica Moldova!

Conform acestei prezentări, regiunile Kiva, Lvov, Ivano-Frankivsk, Volîn, Rivne și Ternopil vor fi luate de la Ucraina și vor fi trecute la Polonia, în timp ce României îi va fi redată regiunea Cernăuți. În urma împărțirii, Ungaria se va alege cu Transcarpatia, iar Rusia își va lua partea leului: Odesa, Nikolaev, Herson, Zaporojie, Dnepropetrovsk, regiunile Harkov și republicile din Donbass. Ca parte a Ucrainei însăși, potrivit creatorilor hărții, rămân regiunile centrale și de nord ale țării.

Regiunea Cernăuți a fost creată la 7 august 1940 în urma ocupației sovietice a Basarabiei și Bucovinei de Nord. Regiunea a fost organizată în partea de nord-est a Ținutului Suceava al Regatului României, unind părți din trei regiuni istorice: jumătatea de nord a Bucovinei, jumătatea de nord a județului Hotin al Basarabiei și Ținutul Herța. Eliberate de Mareșalul Antonescu în 1941, teritoriile istorice românești, între care nordul Bucovinei și sudul Basaraniei, reocupate de către Armata Roșie în 1944, au fost înglobate ulterior în ceea ce a devenit Republica Sovietică Socialistă Ucraineană a URSS.