ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii și-au cerut scuze premierului japonez Shinzo Abe, pe pagina de Facebook a Ambasadei acestei țări la București, pentru ”lipsa de curtoazie” a autorităților din România, după ce oficialul nipon și-a anulat vizita la Palatul Victoria, ca urmare a demisiei lui Mihai Tudose cu câteva ore înainte.

„Excelenței Sale, Domnului ambasador Kisaburo Ishii. În nume propriu aș dori să urez bun venit Premierului Japoniei în țara noastră unde mi-aș fi dorit să fi fost primit cu respectul cuvenit de către autoritățile române. Îmi cer scuze, eu ca cetățean, pentru lipsa de curtoazie a reprezentanților guvernului”, a scris A. Argesiu.

O altă persoană și-a cerut scuze, ”ca cetățean român”, pentru faptul că primirea premierului nipon nu s-a făcut într-un mod corespunzător.

”Dvs. știți foarte bine că românii sunt oameni ospitalieri și atenți, dar, din păcate, sunt conduși prost!”, se arată într-un mesaj.

”Ca simplu cetățean român îmi cer scuze pentru modul în care Guvernul țării mele a tratat această vizită oficială!” și ”Bun venit în țara noastră și vă asigur că poporul român vă stimează și vă respectă. Sunteți un popor exemplu pentru noi și ne dorim să întărim relațiile de prietenie și economice, sunt alte mesaje postate pe pagina de Facebook a Ambasadei Japoniei la București.

Scuzele sunt prezentate ca mesaje la postarea prin care vizita premierului Shinzo Abe în România.

Premierul Shinzo Abe a fost nevoit să-și modifice, marți, programul din cauza demisiei lui Mihai Tudose din funcția de premier al României. Oaspetele japonez a renunțat la vizita pe care trebuia să o facă la Palatul Victoria și a mers împreună cu soția sa, Akie Abe, la Muzeu Satului din București, transmite Mediafax.

Mihai Tudose a demisionat luni seara din funcția de premier, cu câteva ore înainte de vizita oficialului nipon, ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea PSD. Tudose a anunțat că nu va asigura interimatul.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a aflat marți la București, fiind o deplasare istorică, în condițiile în care niciun șef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în țara noastră.