ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vladimir Putin a recunoscut azi printr-un decret prezidențial indepedența republicilor separatiste Donețk și Lugansk din estul Ucrainei, anterior, el informându-i telefonic în legătură cu această intenție pe președintele Franței Emmanuel Macron și pe cancelarul german Olaf Scholz, transmite SPS.

„Consider că este necesar să luăm o decizie de mult așteptată - să recunoaștem imediat independența și suveranitatea Republicii Populare Donețk și a Republicii Populare Lugansk”, a spus Putin în discursul său televizat.

După ședința Consiliului de Securitate al Federației ruse, Putin a ținut un discurs despre lunga istorie a Rusiei și a fostei Republici Sovietice Socialiste Ucrainene sub conducerea comunistă în secolul al XX-lea.

Putin a afirmat că Rusia a fost „jefuită” când Uniunea Sovietică s-a destrămat în 1991.

„Să începem cu faptul că Ucraina modernă a fost creată în întregime de Rusia, mai exact, de Rusia bolșevică, comunistă. Acest proces a început aproape imediat după revoluția din 1917”, a spus Putin, conform sursei citate.

La ședința lui Vladimir Putin au participat și cei doi lideri ai Luganskului și Donețkului (foto).

Presa de la Moscova transmite tot mai multe imagini video cu locuitorii celor două regiuni cum sărbătoresc independența. Imagini video au apărut ulterior și din Donbas, mai informează sursa citată.

De fapt aceasta a fost toată miza afacerii. Putin a ridicat tensiunea internațională, cu ajutorul lui Biden și a slujitorilor lui din Occident, pentru ca acum lumea să răsufle ușurată că nu invadează restul Ucrainei. Tipic rusesc.

Citiți și IATĂ DE CE DORIM UCRAINEI O SPARGERE UȘOARĂ