ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul de Externe de la Moscova a acuzat că sistemul antirachetă instalat de trupele americane în România, precum și cel care urmează să fie operaționalizat în Polonia, reprezintă o încălcare a Tratatului Forțelor Nucleare cu Rază Medie de Acțiune semnat în 1987 de către Ronald Reagan și Mihail Gorbaciov..

În mai 2016, trupele americane au activat sistemul antirachetă în valoare de 800 milioane de dolari de la baza Deveselu, iar un al doilea sistem asemănător ar urma să fie instalat în Polonia.

Cele două scuturi antirachetă sunt considerate vitale pentru apărarea Europei, dar liderii ruși au susținut că amenință arsenalul nuclear al Rusiei.

Ministerul rus de Externe a declarat că scuturile antirachetă reprezintă o încălcare a Tratatului Forțelor Nucleare cu Rază Medie de Acțiune.

Tratatul a fost semnat la finele anilor '80 pentru a permite eliminarea rachetelor balistice cu rază scurtă și medie de acțiune, echipate cu focoase nucleare sau convenționale.