ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rușii s-au bulucit de 1 mai ca să vadă între altele și epava ciuruită de gloanțe a unui vehicul blindat britanic Husky, care a fost expus la Moscova alături de alte echipamente NATO capturate în Ucraina, transmite ziarul britanic The Telegraph. Expoziția din Parcul Victoriei va ține o lună și prezintă echipament militar din 12 țări NATO. Nu știm dacă și din România

Televiziunea de stat a proclamat că vedeta spectacolului a fost un tanc american M1 Abrams, despre care a spus că a fost doborât de forțele rusești din estul Ucrainei cu ajutorul unei rachete ghidate și a unor drone kamikaze.

Urcându-se pe tanc cu microfonul în mână, un corespondent al Channel One le-a spus telespectatorilor că tancul a fost prezentat în Statele Unite ca fiind o „armă minune” indestructibilă.

„Dar totul a fost un nonsens - uitați-vă la asta - toată reputația sa a fost distrusă”, a spus el, potrivit sursei citate. VIDEO mai sus și mai jos.