ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Răzbunarea rușilor pentru scufundarea navei-amiral Moskva în largul portului Odessa nu a întârziat să seproducă. Statul Major rus a afirmat vineri, 15 aprilie, că a efectuat lovituri cu rachete de croazieră „Kalibr” în regiunea Kiev și că una dintre ele a vizat uzina Vizar, implicată în fabricarea și întreținerea rachetelor P360 Neptun ale marinei ucrainene, același tip de rachete cu care Kievul s-a lăudat că ar fi lovit nava-amiral Moskva. Pagubele produse de ruși la locul de producție al rachetelor ucrainene au fost confirmate de AFP.

„Un atelier al uzinei și o clădire de birouri adiacentă din suburbia Vicineve, la aproximativ 30 de kilometri sud-vest de capitala ucraineană, au fost grav avariate”, a precizat agenția de presă, citată de Opex360.com
 
Moscova îi acuză pe ucraineni că ar fi bombardat sate de frontieră de pe teritorul rusesc

Loviturile din regiunea Kiev au avut loc la câteva ore după ce Moscova a acuzat forțele ucrainene că au bombardat două sate rusești de frontieră, inclusiv Klimovo. Acest lucru a fost negat de Ucraina.

„Numărul și amploarea loviturilor cu rachete asupra unor ținte de la Kiev vor crește ca răspuns la orice atac terorist sau act de sabotaj pe teritoriul rusesc comis de forțele ucrainene”, a avertizat Ministerul rus al Apărării, înainte de a afirma că a doborât un elicopter ucrainean Mil Mi-8 în regiunea Klimovo.
 
Anterior, pe 14 aprilie, ucrainenii s-au lăudat cu bombardarea și scufundarea celei mai mari nave de război desfășurate de Rusia în Marea Neagră, nava-amiral Moskva. Iată o foto-explicație publicată de Le Monde pe acest subiect: