ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La ora 1.00, ora României, s-a lansat în SUA (ora locală a Coastei de Est 18.00) filmul documentar DIED SUDDENLY, al cărui trailer a fost tradus de ActiveNews și poate fi vizionat aici.
 
Pagina de Twitter a documentarului video realizat de Matthew Skow a anunțat că acesta va rula pe contul de Rumble al jurnalistului Stew Peters. Puteți vedea premiera în direct aici, transmisă și de noi:
 
 
Un scurt promo al producției video, mai jos:
Autoritățile medicale vorbesc tot mai des despre oameni sănătoși decedați subit din „cauze naturale”. Totuși, care sunt cauzele naturale ale unor oameni sănătoși? Ori ale unor copii și adolescenți? Iată încă o serie de cazuri enumerate de presa internaională, care contribuie la completarea topului dureros săptămânal. 
 
Ca și în România, cu moartea subită a unei adolescente de doar 17 ani din Alba Iulia, știri teribile au venit și din Rusia, duminică, 20 noiembrie; un copil de 14 ani a murit subit după ce s-a prăbușit în timpul unei pauze programate la școală, relatează euroweeklynews.

Adolescentul ar fi murit subit vineri, 18 noiembrie, după ce s-a prăbușit la școală, însă, vestea morții tânărului a fost anunțată abia acum.

Potrivit rapoartelor locale, adolescentul a murit în timpul pauzei o pauză între orele de curs la Liceul nr. 4 din Krasnodar, un oraș din sudul Rusiei.

Se presupune că adolescentul s-ar fi simțit brusc rău, s-a prăbușit și și-a pierdut cunoștința. Asistenta școlii s-a grăbit să ajungă la locul unde se afla acesta și au fost chemate serviciile de urgență. În ciuda eforturilor depuse de asistenta de la fața locului, adolescentul nu și-a recăpătat cunoștința.

Paramedicii sosiți la școală au reușit să declare adolescentul mort doar la fața locului.

Potrivit informațiilor preliminare, moartea băiatului nu a fost de natură criminală și s-ar fi datorat unor „cauze naturale”.
 
 
Omagiile postume au inundat rețelele de socializare duminică, 20 noiembrie, după ce s-a aflat că Dayhanne Greyce, avocată a Primăriei din Caicó, situată în statul Rio Grande do Norte, în nord-estul Braziliei, a murit subit în urma unui atac de cord la vârsta de 43 de ani, potrivit euroweeklynews. FOTO:
 
Three days of mourning following sudden heart attack death of Caicó City Hall lawyer Dayhanne Greyce, 43 - Euro Weekly News

Potrivit presei locale, Primăria Caicó din Brazilia este în doliu timp de trei zile în urma morții subite a consilierului juridic al municipalității, Dayhanne Greyce, care a decedat în urma unui atac de cord sâmbătă, 19 noiembrie.

Membrii familiei au declarat că aceasta se afla acasă când s-a simțit rău. Soțul ei a dus-o la Spitalul Regional Seridó, dar a murit în Unitatea de Terapie Intensivă (ICU).

Primarul din Caicó, Dr. Tadeu, a emis o notă de condoleanțe și a declarat trei zile de doliu oficial.

El a declarat: „Nu am avut timp să mă întorc: „Încă întristați de această veste tristă, anunțăm cu cel mai mare regret decesul consilierului nostru juridic Dayhanne Greyce. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru oportunitatea pe care am avut-o de a trăi alături de această ființă umană extraordinară, cu servicii relevante oferite. În aceste momente de durere, ne exprimăm compasiunea și transmitem sincere condoleanțe tuturor membrilor familiei, colegilor de muncă și prietenilor. Declarăm doliu oficial în municipiu pentru trei zile."

Jurnalista Wllana Dantas a scris că Dayhanne a fost o persoană foarte iubită de toți cei care au cunoscut-o.

A fost prietena mea din copilărie", a spus ea.

Am studiat împreună la Educandário Santa Teresinha și la un curs postuniversitar de management public la Universitatea Catolică."
 
Jason David Frank, care l-a interpretat pe Tommy Oliver, Power Rangerul verde din serialul pentru copii din anii 1990 "Mighty Morphin Power Rangers", a murit. Avea 49 de ani, relatează abc. FOTO:
 
Jason David Frank attends the premiere of 'Omniboat: A Fast Boat Fantasia' during the 2020...

Justine Hunt, managerul lui Frank, a declarat duminică, într-o declarație, că Frank a decedat. Ea nu a menționat cauza morții și nici nu a spus când a murit, dar a cerut "intimitate familiei și prietenilor săi în această perioadă oribilă, în care ne confruntăm cu pierderea unei ființe umane atât de minunate".

Serialul „Mighty MorphinPower Rangers", despre cinci adolescenți delegați să salveze Pământul de rău, a debutat pe Fox în 1993 și a devenit un fenomen al culturii pop. La începutul primului sezon, Tommy Oliver, interpretat de Frank, a fost văzut pentru prima dată ca un răufăcător, cu creierul spălat de malefica Rita Repulsa. Dar, la scurt timp după aceea, a fost introdus în grup ca Green Ranger și a devenit unul dintre cele mai populare personaje din serial.

Deși rolul său nu era menit să fie permanent, Frank a fost readus ulterior ca Ranger Alb și lider al echipei. De-a lungul serialelor TV spinoff, Tommy Oliver al lui Frank s-a întors și ca alți rangeri, inclusiv Red Zeo Ranger, Red Turbo Ranger și Black Dino Ranger. De asemenea, l-a interpretat și în filmele "Mighty Morphin Power Rangers: The Movie" și "Turbo: A Power Rangers Movie", și a făcut un cameo în rebootul din 2017 "Power Rangers".

Practicant al artelor marțiale, Frank a luptat în mai multe meciuri de arte marțiale mixte în 2009 și 2010.

Lui Frank îi supraviețuiesc patru copii; unul din căsătoria cu Tammie Frank și trei din prima căsătorie cu Shawna Frank.

 
O legendă a voleiului brazilian, Isabel Salgado, a murit subit, la vârsta de 62 de ani, a anunțat presa braziliană, potrivit insidethegame. FOTO:
 
Isabel Salgado was chosen to carry the Olympic Torch before the start of Rio 2016

Considerată o deschizătoare de drumuri și o vedetă a voleiului feminin din Brazilia, Salgado a condus echipa națională a țării la Jocurile Olimpice de la Moscova 1980 și Los Angeles 1984, prima participare a echipei feminine la un astfel de turneu major.

În ambele ocazii, a ajuns în sferturile de finală, dar a pus echipa pe drumul care a dus la ridicarea consecutivă a medaliilor olimpice de aur la Beijing 2008 și Londra 2012.

Salgado a jucat pentru echipa națională și la Campionatul Mondial feminin din 1986 al Federației Internaționale de Volei (FIVB) din Cehoslovacia.

În anii 1980, ea a devenit prima braziliancă care a jucat la nivel profesionist în străinătate, în Europa.

Salgado a fost, de asemenea, medaliată cu bronz la Jocurile Panamericane din 1979 de la San Juan din Puerto Rico.

Ulterior, ea s-a îndreptat spre nisip, deschizând calea voleiului pe plajă în Brazilia, jucând mai multe etape ale circuitului mondial FIVB World Tour, inclusiv câștigând la Miami în 1994.

După ce s-a retras, Salgado s-a orientat către antrenoriat.
 
Luni (16 noiembrie), cu doar două zile înainte de moartea sa, Salgado fusese anunțată de vicepreședintele ales al Braziliei, Geraldo Alckmin, ca membră a grupului de lucru pentru sport în tranziția către noul guvern al lui Luiz Inácio Lula da Silva.

„Familia FIVB și lumea voleiului își exprimă cele mai profunde condoleanțe familiei și celor dragi ai lui Isabel Salgado în aceste momente dificile", a precizat FIVB într-un comunicat.