ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un caz recent al unei femei din New York arată că cel puțin o persoană căreia i s-a administrat vaccinul anti-Covid de la Pfizer a suferit o necroliză epidermică toxică, pe care medicii au atribuit-o vaccinului, scrie Daily Veracity.

Necroliza epidermică toxică este o afecțiune cutanată care pune în pericol viața, caracterizată prin apariția de vezicule și descuamarea pielii.

Necroliza epidermică toxică se prezintă, de obicei, ca o febră, la început, fiind urmată de alte simptome asemănătoare gripei, 1 până la 3 săptămâni mai târziu. Ulterior, apar leziuni cutanate dureroase care tind să se unească între ele, ca în final să se dezvolte eroziuni și leziuni veziculobuloase, urmate de dezlipirea epidermei pe o suprafață corporală largă.

„O femeie în vârstă de 49 de ani, fără alte afecțiuni medicale, s-a prezentat la Urgențe, acuzând febră și erupții cutanate. I se administrase vaccinul Covid-19 de la Pfizer (BNT162b1), cu o doză de 0,3 ml injectată intramuscular, cu o săptămână înainte de apariția simptomelor. Pacienta a început să prezinte febră, oboseală și cefalee, urmate de leziuni cutanate care i-au afectat zona trunchiului și au început să se extindă la nivelul feței și al membrelor superioare, cu ulcerații orale. Pacienta a fost consultată la centrul de asistență medicală primară, i s-a administrat paracetamol și nu s-a observat nici o ameliorare. Pacienta nu luase nici un medicament, nici nu făcuse vreun tratament cosmetic în ultimele două luni înainte de apariția leziunilor cutanate. La examinare, pacienta era stabilă din punct de vedere al funcțiilor vitale, era agitată și avea dureri intense. Avea numeroase pete purpurii și roșii-închis care îi afectau pieptul, abdomenul, membrele superioare, fața, organele genitale și coapsele, cu zone în care se observa o unire a leziunilor, cu bășici flasce și zone de dezlipire epidermică cu semnul Nikolski pozitiv”, se arată în fișa medicală.

În cazul ei, a fost afectată mucoasa, prezentând ulcerații orale extinse și cruste hemoragice pe buze, precum și infecție conjunctivală bilaterală, însoțită de eroziuni ale pleoapelor superioare și leziuni ale mucoasei genitale. Suprafața corporală afectată a acesteia este estimată a fi mai mare de 30%.”