ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Centrul de Sociologie Urbană și Regională - CURS a publicat datele celui mai recent sondaj de tip omnibus, realizat în perioada 8-22 noiembrie 2022, prin interviuri față în față, potrivit știripesurse. 
 
Sondajul a fost realizat pe un eșantion de  1067 respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste.

Din rezultatele CURS, reiese că românii au o încredere tot mai scăzută în partidele politice, în Parlament, dar cel mai important, în Klaus Iohannis. Doar 14% dintre români mai au încredere în Președintele României.
 
FOTO:
 
 
 
Dacă mâine ar fi alegerile, nici un partid politic nu ar obține majoritate pentru a forma un guvern solid. Cu voturile aruncate în aer și aflați în minoritate, Partidul Național Liberal și Partidul Social-Democrat par  a fi din ce în ce mai puțin plauzibile comparativ cu anii trecuți.

  • PSD - 34% (35% în septembrie, 37% în iulie, 35% în mai)
  • PNL - 24% (22% în septembrie, 24% în iulie, 23% în mai)
  • AUR - 12% (15% în septembrie, 12% în iulie, 10% în mai)
  • USR - 9% (8% în septembrie, 7% în iulie, 9% în mai) - DE UNDE PÂNĂ UNDE??? - Nota red.
  • UDMR - 5% (5% în septembrie, 5% în iulie, 5% în mai)
  • PMP - 4% (4% în septembrie, 4% în iulie, 6% în mai)
  • PU-SL - 4% (4% în septembrie, 4% în iulie, 4% în mai) - CINE A AUZIT DE PUSL??? - Nota red.
  • Alt partid - 8% (sub 2% fiecare> Forța Dreptei, REPER, SOS România, Pro România, PER, ApP)

 FOTO:

Totodată, speranța cetățenilor într-un viitor normal e tot mai scăzută, am putea spune chiar direct proporțională cu încrederea în președintele țării:

FOTO:

ACTUALIZARE: Un cunoscut sociolog, care la rândul său face sondaje pe piața politică din România a comentat sub protecția anonimatului, pentru Romanian Global News, sondajul CURS: „Sondajul este propagandă electorală pentru partidele care dau bani. Cercetați lista partidelor care dau bani și veți constata că este un singur partid din listă (AUR n.r.) care nu a dat bani presei și caselor de sondaj. Înmulțiți cu doi scorul acelui partid și scădeți marja de eroare de la celelalte, mai puțin de la UDMR. Veți avea scorul real al opiniile exprimate de repondenți”, a declarat cunoscutul sociolog.