ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Biserica rămâne instituția în care românii au cea mai mare încredere, potrivit celui mai recent sondaj realizat de Centrul de Sociologie Urbana și Regională – CURS în luna februarie 2021, transmite Florin Pușcaș de la ȘtiriPeSurse.

Potrivit cercetării sociologice, 63% dintre români declară că au încredere în Biserică, în creștere cu 1% față de sondajul din luna ianuarie. Pe locul doi se află primăria, cu 57% încredere multă și foarte multă, în scădere cu 3% față de ianuarie 2021, se arată în sondajul preluat de ActiveNews.

Cele două sunt singurele instituții care beneficiază de peste 50% încredere. Pe locul trei se află BNR, cu 45%, iar pe locul patru, la mare distanță, Președinția (36%). 28% dintre români declară că au încredere multă și foarte multă în mass media, iar în ONG-uri au încredere doar 26%.

Pe ultimele locuri sunt tocmai instituțiile politice 100%: Guvernul (23%), Parlamentul (13%) și partidele (13%), informează sursa citată.

 

METODOLOGIE

Universul de eșantionare: populația adultă rezidentă din România, în vârstă 18 ani și peste

Volumul eșantionului: 1100 respondenți, votanți în vârstă de 18 ani și peste

Tipul eșantionului: probabilist, multistadial, stratificat

Marja maximă de eroare la nivelul întregului eșantion: +/-3% la un nivel de încredere de 95%

Metoda de culegere a datelor: metoda CATI (Computer Assisted Telephone Interviewing)

Validarea eșantionului: s-a realizat pe baza ultimelor date INS

Datele sunt neponderate

Perioada de realizare: 22 - 26 februarie, 2021