ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE: Guvernul Cioloș a reușit să strângă doar 88 de voturi din cele 234 de voturi necesare. Doi parlamentari USR au absentat, se presupune loviți de Covid deși erau vaccinați.
 
Astfel, cu 184 de voturi împotrivă, senatorii și deputații au decis să-l trimită acasă pe Dacian Cioloș, alături de miniștrii propuși de USR.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: CIRCUL CIOLOȘ merge cu USR-ul în Parlament. Camera Deputaților și Senatul urmează să se reunească, miercuri, pentru votul de investire a Guvernului propus de premierul desemnat Dacian Cioloș. Ședința va începe la ora 10:00, iar, confom programului, premierul desemnat va prezenta programul de guvernare și lista Guvernului, potrivit Agerpres
 
Pentru a fi învestit, Guvernul Cioloș are nevoie de votul favorabil a 234 de parlamentari. USR are 80 de deputați și senatori și nicio altă formațiune politică parlamentară nu a anunțat că susține Cabinetul propus de Dacian Cioloș, mai scrie sursa amintită.

 
TRANSMISIE LIVE de la ședința comună a Senatului și Camerei Deputaților pentru acordarea votului de învestitură Guvernului Cioloș: