ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficiali ai serviciilor de informații ucrainene au raportat că au văzut indicii că forțele rusești din Transnistria au fost aduse în stare de alertă maximă de luptă.

Nivelul de pregătire al armatei transnistrene este, de asemenea, crescut, informează Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei, citat de ȘtiripeSurse.

Citiți: COD ROȘU. Separatiștii din Transnistria susțin că ucrainenii au survolat și au atacat în jurul celui mai mare depozit de armament și muniții extrateritorial al Armatei Ruse, de la Cobasna, a cărui explozie ar zgudui și geamurile de la București. PROVOCĂRI

Pe teritoriul Transnistriei din Republica Moldova, unitățile forțelor operative rusești au fost plasate în stare deplină de pregătire de luptă susține Statul Major al Forțelor Armate Ucrainene.

Citiți MÂNA UCRAINEI SAU A RUSIEI? Noi explozii în Transnistria. Serviciile de informații în stare de alertă. Provocarea țintește România sau doar Moldova? Găgăuzia amenință cu un referendum pro-rus. Aglomerație la ieșirea din Tiraspol. ALERTĂ DE RĂZBOI / UPDATE

Blocuri de beton sunt instalate la intrarea în Tiraspol, capitala de facto a autoproclamatei republici transnistrene.

Citiți: Incursiune in Transnistria, bastion al secerii sovietice și ciocanului rusesc. FOTO-REPORTAJ din TIRASPOL și TIGHINA

VIDEO: Transnistria - Tiraspol și Tighina și ieșirea spre Chișinău, 26 și 27.04.2022. Sursa - Radar Politic:

Și armata din Republica Moldova a fost plasată în stare de "alertă" în regiunile de frontieră cu Transnistria, iar la punctele de control se desfășoară măsuri de securitate și patrule suplimentare, iar forțele moldovenești sunt, de asemenea, dislocate în infrastructura critică/sensibilă din întreaga țară, susține și o altă sursă de informații (Twitter mai jos).