ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu publicat la 30 septembrie în European Journal of Epidemiology Vaccines relevă faptul că națiunile care au cea mai mare rată de vaccinare, au și cel mai mare număr de cazuri noi de Covid-19, potrivit The Defender.

Autorii studiului au declarat că încrederea exclusivă în vaccinare ca strategie principală de atenuare a COVID-19 și a consecințelor sale negative "trebuie reexaminată", în special având în vedere varianta Delta (B.1.617.2) și probabilitatea apariției unor variante viitoare.

Ei au scris:

"Este posibil să fie nevoie de alte intervenții farmacologice și nefarmacologice în paralel cu creșterea ratelor de vaccinare. O astfel de corecție a cursului, în special în ceea ce privește narațiunea politică, devine primordială odată cu dovezile științifice emergente privind eficacitatea vaccinurilor în lumea reală".

În cadrul studiului, cercetătorii au investigat relația dintre procentajul populației complet vaccinate și noile cazuri de COVID din 68 de țări și 2.947 de comitate din SUA care au administrat a  doua doză de vaccin.

Pentru cele șapte zile care au precedat data de 3 septembrie, cercetătorii au calculat cazurile COVID la un milion de persoane pentru fiecare țară, precum și procentul de populație care a fost complet vaccinată.
 Figure-1-chart
Israelul, cu peste 60% din populație complet vaccinată, a înregistrat cele mai multe cazuri de COVID la 1 milion de persoane în perioada de șapte zile.

Islanda și Portugalia, cu peste 75% din populație complet vaccinată, au avut mai multe cazuri de COVID la 1 milion de persoane decât țări precum Vietnam și Africa de Sud, unde doar aproximativ 10% din populație este complet vaccinată.

La nivelul județelor din SUA, mediana cazurilor noi de COVID la 100.000 de persoane în perioada de șapte zile a fost similară în toate categoriile de procente de populație complet vaccinată.

Cercetătorii au constatat o variație substanțială a județelor în ceea ce privește cazurile noi de COVID în cadrul categoriilor de procentaj al populației complet vaccinate. De asemenea, se pare că nu a existat nicio semnalare semnificativă a scăderii numărului de cazuri COVID în județele în care un procent mai mare din populație era complet vaccinată.

Dintre primele cinci județe cu cel mai mare procent de populație complet vaccinată (99,9% - 84,3%), CDC a identificat patru ca fiind județe cu transmitere "ridicată".

Trei dintre cele patru județe clasificate ca fiind cu transmitere "ridicată" au avut rate de vaccinare completă de 90% sau mai mult. În schimb, din cele 57 de județe clasificate de CDC ca fiind cu transmitere "scăzută", 15 au avut rate de vaccinare completă de 20% sau mai mici.

Autorii au sugerat că este justificată o corecție a narațiunii politice, deoarece creșterea ratelor de vaccinare nu este suficientă. "O astfel de corecție a cursului, în special în ceea ce privește narațiunea politică, devine primordială odată cu apariția dovezilor științifice privind eficacitatea vaccinurilor în lumea reală", au scris aceștia.

Autorii au citat date de la Ministerul Sănătății din Israel care arată că eficacitatea a două doze de vaccin COVID de la Pfizer împotriva prevenirii infecției cu SARS-CoV-2 a fost de 39% - substanțial mai mică decât eficacitatea de 96% raportată în cadrul studiului.

Cercetările emergente arată, de asemenea, că imunitatea derivată din vaccinul COVID al Pfizer ar putea să nu fie la fel de puternică precum imunitatea naturală dobândită prin infecție.

De asemenea, a fost raportată o scădere substanțială a imunității provenite din vaccinurile cu ARNm la șase luni după imunizare, împreună cu un număr tot mai mare de cazuri de pătrundere în rândul celor complet vaccinați, au declarat cercetătorii.

Autorii au declarat că stigmatizarea populațiilor din cauza vaccinurilor poate face mai mult rău decât bine, iar eforturile de prevenire non-farmacologică trebuie reînnoite pentru a învăța să trăim cu COVID "în același mod în care continuăm să trăim 100 de ani mai târziu cu diferite modificări sezoniere ale virusului gripal din 1918".

Cazurile de descoperire sunt semnificativ subraportate în timp ce FDA analizează datele de rapel 

Numărul de persoane vaccinate care au fost testate pozitiv la coronavirus este în creștere, iar medicii din Ohio raportează mai multe cazuri de descoperire în spitale.

Cu toate acestea, doar anumite tipuri de cazuri de descoperire a COVID sunt raportate atât la nivel de stat, cât și la nivel federal, lăsând pacienții cu cazuri ușoare subraportate.

"Estimăm că de două până la 10 ori mai multe cazuri pozitive decât cele raportate reprezintă situația reală", a declarat Dr. David Margolius, director de divizie de medicină internă la MetroHealth din Cleveland.

„Primesc o duzină de cazuri pozitive la COVID pe zi în coșul meu și, de obicei, trei sau patru dintre ele au fost vaccinate", a spus Margolius.