ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un nou studiu publicat în revista Royal Society Open Science a constatat că lockdown-urile din Marea Britanie au provocat depresie clinică unui număr de circa 60.000 de copii, arată Summit News, citând The Telegraph.

Cercetătorii au detectat o prevalență a depresiei de 27,1% în cadrul eșantionului lor, un procent semnificativ mai mare decât s-ar fi înregistrat în condiții normale. 

Procentul echivalează cu o creștere de aproximativ 60.000 a numărului de copii care au suferit de depresie clinică din cauza restricțiilor impuse sub pretextul COVID-19.

„După verificarea scorurilor inițiale și a mai multor caracteristici la nivelul școlilor și al elevilor, simptomele depresive au fost mai mari în grupul COVID-19”, a arătat studiul.

„Aceste rezultate demonstrează că pandemia de COVID-19 (mai bine spus, măsurile abuzive - n.r.) a crescut simptomele depresive în rândul adolescenților mult peste nivelul care s-ar fi atins în condiții non-pandemice.”

Statisticile arată că 400.000 de copii britanici au ajuns anul trecut la specialiști în sănătate mintală pentru probleme precum tulburări de alimentație și automutilare.

Încă o dată, studiul subliniază faptul că cei care au decis instituirea lockdown-urilor, cerând, totodată, ca vocile dizidente să fie reduse la tăcere, se aflau de partea greșită a istoriei, evidențiază sursa citată.

După cum am relatat anterior, unii experți în sănătate sunt de părere că apariția îngrijorătoare a mai multor cazuri misterioase de hepatită la copii a fost cauzată de închiderea în case și de distanțarea socială, care au avut ca efect slăbirea sistemului imunitar. Alții consideră că o cauză ar putea fi și vaccinurile Covid. Citiți mai jos opinia Dr. Christa Todea-Gross:
 
 
De asemenea, mulți copii suferă de tulburări de dezvoltare cognitivă și de limbaj din cauză că adulții au purtat măști în ultimii doi ani.

Un studiu important realizat de Universitatea Johns Hopkins a concluzionatlockdown-urile instituite la nivel global au avut mai multe efecte negative asupra societății decât beneficii, motiv pentru care cercetătorii afirmă că acestea „sunt nejustificate și ar trebui să fie excluse ca instrument politic în caz de pandemie”.

Citiți și „STAȚI ACASĂ” CA SĂ MURIȚI ÎN CASE. Epidemia alarmantă de hepatită la copii, cauzată de închiderea în case din pandemia Covid. CINE RĂSPUNDE?