ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vaccinurile anticovid vor determina mutații ale SARS-CoV-2, creând tot mai multe variante? Sau mutațiile apar în primul rând la persoanele nevaccinate?, se întreabă jurnaliștii de la The Defender.

După cum notează The Vagabond, americanii nevaccinați sunt de fapt în majoritate, încă, în ciuda a ceea ce auziți la știri. Cei care spun "nu" participării la un experiment medical de modificare genetică nu sunt un mic grup marginal, la fel ca în România, unde sunt circa 75%.

Suntem majoritari, la puțin peste jumătate (51%) din populația americană de peste 18 ani, la data de 12 iulie. (Mai exact, 56% au primit o doză, iar 49% sunt complet vaccinați, ceea ce pentru Moderna și Pfizer înseamnă că au primit două doze).

Pe baza dovezilor științifice, narațiunea conform căreia persoanele nevaccinate sunt fabrici virale pentru variante mai periculoase este pur și simplu falsă. Mai rău, este complet opusă adevărului și ascunde faptul că vaccinarea în masă ne poate pune pe toți într-o situație mult mai gravă decât este necesar.

După cum se explică în articolul "Vaccinurile împing patogenii să evolueze", publicat în revista Quanta Magazine, "La fel cum antibioticele generează rezistență în bacterii, vaccinurile pot incita schimbări care permit bolilor să scape de sub control".

Articolul detaliază istoria vaccinului împotriva bolii lui Marek pentru pui, introdus pentru prima dată în 1970. Astăzi, ne aflăm la a treia versiune a acestui vaccin, deoarece în decurs de un deceniu, acesta încetează să mai funcționeze. Motivul? Virusul a suferit o mutație pentru a eluda vaccinul. De asemenea, virusul devine din ce în ce mai letal și mai dificil de tratat.

O lucrare din 2015, publicată în PLOS Biology, a testat teoria conform căreia vaccinurile determină mutația herpesvirusului care provoacă boala Marek la pui. Pentru a face acest lucru, au vaccinat 100 de găini și au păstrat 100 de găini nevaccinate. Toate păsările au fost apoi infectate cu diferite tulpini ale virusului. Unele tulpini au fost mai virulente și mai periculoase decât altele.

De-a lungul vieții păsărilor, cele nevaccinate au eliminat în mediul înconjurător mai multe dintre tulpinile mai puțin virulente, în timp ce cele vaccinate au eliminat mai multe dintre cele mai virulente tulpini. După cum se menționează în articolul din Quanta Magazine:

"Descoperirile sugerează că vaccinul împotriva bolii Marek încurajează proliferarea unor viruși mai periculoși. Această virulență crescută ar putea da apoi virusurilor mijloacele de a depăși răspunsurile imune ale păsărilor, care sunt stimulate de vaccin și de a îmbolnăvi efectivele vaccinate."

După cum a remarcat Reilly, înainte de 2021, era destul de clar că vaccinurile împing virușii să mute în tulpini mai periculoase. Singura întrebare era: în ce măsură? Acum, dintr-o dată, trebuie să credem că știința convențională s-a înșelat tot timpul.

Iată un alt exemplu: NPR a raportat recent, pe 9 februarie, că "vaccinurile pot contribui la mutațiile virusurilor". Corespondentul științific al NPR, Richard Harris, a notat:

"Poate că ați auzit că bacteriile pot dezvolta rezistență la antibiotice și, în cel mai rău caz, să facă medicamentele inutile. Ceva similar se poate întâmpla și cu vaccinurile, însă cu consecințe mai puțin grave.

"Această îngrijorare a apărut mai ales în dezbaterea privind oportunitatea de a amâna o a doua injecție de vaccin, astfel încât mai multe persoane să poată primi rapid prima injecție. Paul Bieniasz, un cercetător Howard Hughes de la Universitatea Rockefeller, spune că acest decalaj ar lăsa oamenii cu o imunitate doar parțială pentru mai mult timp decât este necesar."

Potrivit lui Bieniasz, persoanele parțial vaccinate "ar putea servi ca un fel de teren de reproducere pentru ca virusul să dobândească noi mutații". Aceasta este exact afirmația atribuită acum persoanelor nevaccinate de către cei care nu înțeleg selecția naturală.

Este important să ne dăm seama că virusurile suferă mutații tot timpul, iar dacă aveți un vaccin care nu blochează complet infecția, atunci virusul va suferi mutații pentru a eluda răspunsul imunitar al persoanei respective. Aceasta este una dintre caracteristicile distincte ale vaccinurilor COVID - acestea nu sunt concepute pentru a bloca infecția. Ele permit infecției să apară și, în cel mai bun caz, diminuează simptomele acelei infecții. După cum a remarcat Harris:

"Această presiune evolutivă este prezentă pentru orice vaccin care nu blochează complet infecția ... Multe vaccinuri, aparent, inclusiv vaccinurile COVID, nu împiedică complet multiplicarea unui virus în interiorul cuiva, chiar dacă aceste vaccinuri previn o boală gravă."

Pe scurt, așa cum bacteriile suferă mutații și devin mai puternice pentru a supraviețui asaltului agenților antibacterieni, virusurile pot suferi mutații la persoanele vaccinate care contractează virusul, iar la acestea, acesta va suferi mutații pentru a eluda sistemul imunitar. Pe de altă parte, la o persoană nevaccinată, virusul nu se confruntă cu aceeași presiune evolutivă pentru a muta în ceva mai puternic. Așadar, dacă SARS-CoV-2 sfârșește prin a suferi mutații în tulpini mai letale, atunci vaccinarea în masă este cel mai probabil factorul determinant.

Click AICI pentru a citi continuarea