ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a anunțat că va „relaxa” restricțiile impuse călătorilor străini în SUA începând cu luna noiembrie, permițând intrarea în țară a străinilor care prezintă dovada vaccinării și un test COVID-19 negativ, informează Associated Press.

Noile reguli vor înlocui restricțiile care au interzis intrarea în SUA a cetățenilor străini care au fost în ultimele 14 zile în Regatul Unit, Uniunea Europeană, China, India, Iran, Republica Irlanda, Brazilia și Africa de Sud.

Măsurile nou-introduse, care prevăd ca toți călătorii străini care zboară în SUA să prezinte dovada vaccinării înainte de îmbarcare, precum și dovada unui test COVID-19 negativ efectuat în termen de trei zile până la data zborului, au fost anunțate de coordonatorul pentru COVID-19 de la Casa Albă, Jeff Zients. De asemenea, Biden va înăspri regulile de testare pentru cetățenii americani nevaccinați, care vor trebui să se testeze atât în cursul zilei premergătoare întoarcerii în SUA, cât și după ce ajung acasă. Pasagerii complet vaccinați nu vor fi obligați să intre în carantină, a precizat Zients.

„Această abordare este bazează pe indivizi, mai degrabă decât pe țări, deci este un sistem mai puternic”, a spus Zients.

Totodată, Centrele pentru Controlul și Prevenția Bolilor (CDC) le vor cere companiilor aeriene să colecteze date de contact de la călătorii internaționali pentru a facilita depistarea, a declarat Zients.

Nu este foarte clar ce vaccinuri vor fi acceptate în cadrul sistemului american și dacă vor putea fi folosite cele neaprobate în SUA. Zients a spus că această decizie va fi la latitudinea CDC.

Marea Britanie a primit cu entuziasm anunțul SUA privind ridicarea cerințelor de carantină pentru călătorii internaționali vaccinați, trecând cu vederea condiția discriminatorie.

Premierul Boris Johnson a scris pe Twitter că este „încântat” de această veste, adăugând: „Este un impuls fantastic pentru afaceri și comerț și este minunat că familia și prietenii de pe ambele părți ale oceanului pot fi din nou reuniți”.

Noua politică privind transportul aerian va intra în vigoare la „începutul lunii noiembrie”, a precizat Zients, pentru a da timp companiilor aeriene și partenerilor de călătorie să se pregătească pentru punerea în aplicare a noilor protocoale.