ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pe 27 august, când Moldova sărbătorea 25 de ani de indendență și România 100 de ani de la intrarea țării noastre în Primul Război Mondial, ambasadorul american de la Chișinău, James Pettit, a declarat că "Moldova trebuie să rămână un stat suveran și independent", opunându-se astfel unirii cu România.

"Moldova nu este România, Moldova își are propria sa istorie și propriile sale provocări, printre care este faptul că Moldova este o țară multietnică cu oameni care vorbesc limbi diferite și desigur, mai este și problema transnistreană, care nici măcar nu este sub controlul guvernului central, dar care are nevoie de un statut special, dar un statut special în cadrul Republicii Moldova", a spus James Pettit într-un interviu acordat Moldova 1.

Ambasadorul face o mare eroare când vorbește despre "două limbi diferite", dar și despre o "proprie istorie" a Basarabiei. Sau poate nu e eroare din neștiință ci una voită, un mesaj clar pentru români.

ActiveNews
îi invită pe toți românii de pe ambele maluri ale Prutului să-i transmită un mesaj lui James Pettit pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA de la Chișinău prin care să-i reamntească de faptul că moldovenii sunt tot români.

Pentru a nu face nicio discriminare, românii îi pot transmite un mesaj de același tip și lui Hans Klemm, ambasadorul SUA la București.