ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șapte muncitori din Sri Lanka, angajați la firma de confecții Sorste din Focșani, au fost depistați pozitiv la COVID-19, fiind internați în spitalele din Vrancea, în timp ce alți 51 de muncitori srilankezi se află în autoizolare într-un centru modular deținut de firmă pe raza comunei Garoafa, informează Ziarul de Vrancea.

Potrivit DSP Vrancea, față de contacții persoanelor declarate pozitive au fost dispuse mai multe măsuri, în vederea evitării răspândirii infecției cu noul coronavirus.

„Șapte persoane de la societatea de confecții au fost identificate pozitiv la infecția cu SARS-CoV-2. În prezent, persoanele care au prezentat simptomatologie au fost testate și, în funcție de situație, DSP Vrancea a dispus măsura de izolare la domiciliu pentru contacții apropiați cazurilor confirmate de COVID-19 pentru o perioada de 14 zile începând cu data ultimului contact, desemnarea unei persoane responsabile cu efectuarea monitorizării stării de sănătate a persoanelor izolate, în locația din Garoafa, din rândul angajaților proprii sau din cadrul Serviciului de medicina muncii, monitorizarea zilnică a temperaturii corporale și urmărirea semnelor de infecție respiratorie”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Potrivit acestuia, măsuri de izolare a persoanelor care au intrat în contact cu cazurile de COVID-19 confirmate au fost dispuse și pentru mai mulți angajați srilankezi care își au domiciliul în municipiul Focșani.

În centrul modular de la Garoafa locuiesc în acest moment 51 de muncitori, care și-au exprimat nemulțumirea față de situația în care se găsesc. Unii dintre aceștia au rămas fără contracte de muncă din motive nejustificate, spun ei, iar alții, care au acuzat simptome, nu au primit îngrijire medicală corespunzătoare.

Reprezentanții societății comerciale angajatoare au transmis că toate deciziile de management luate la nivel intern „au respectat și respectă reglementările în vigoare”.

Conform reprezentanților Serviciului pentru Imigrări Vrancea, în județul Vrancea sunt 26 de cetățeni din Sri Lanka, cărora le-a expirat sau le expiră în curând permisul de muncă și care au posibilitatea ca în termen de 90 de zile, după starea de urgență, să-și reglementeze situația, putând solicita prelungirea permisului de ședere.