ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Cînd oamenii declară că acum au mai multă încredere în presă, mulți dintre ei spun că de fapt cred în conspirațiile vehiculate de acest tip de presă: statul este malefic, trage sfori pentru a ne înrobi etc.” - Prisăcariu, autor la Pleșu

MediaSind informează: În urma sesizării oficiale transmise  de către Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR privind comportamentul huliganic al coordonatorului cu atribuții de Director al Direcției Știri din Societatea Română de Televiziune,Cătălin Prisacariu, față de jurnalista Magdalena Moreh, membrii Consiliului de Administrație au discutat astăzi, în ședința CA, acest caz grav de încălcare a legislației muncii și a deontologiei profesionale. Înțelegând gravitatea situației, președintele-director general, Dan Cristian Turturică, a anunțat membrii CA și pe președintele MediaSind TVR prezent la ședință, că începând de marți, 30 august 2022, Cătălin Prisăcariu nu va mai fi angajatul instituției publice de presă. 

Citiți UN ANIMAL LA ȘTIRILE TVR. Atac jegos la adresa jurnalistei super-profesioniste Magdalena Moreh din partea interimarului Cătălin Prisăcariu, pe motive de Ucraina. Prisăcariu susține că Moreh „s-a pișat pe el”

Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind împreună cu filiala MediaSind TVR au solicitat ieri, 25 august 2022, conducerii TVR demiterea de urgență a lui Cătălin Prisăcariu din funcția de șef al Știrilor TVR și convocarea Comisiei de cercetare disciplinară în vederea concedierii agresorului după ce au luat act de sesizarea membrului de sindicat din Societatea Română de Televiziune, Magdalena Moreh. Aceasta a semnalat MediaSind comportamentul incalificabil al lui Cătălin Prisăcariu, coordonatorul interimar cu atribuții de Director al Direcției Știri: (...) Imediat, dl director Prisacariu a lansat o cascadă de injurii și calomnii. Vă dau câteva exemple: "ești o incompetentă”, „o incompetentă nenorocită”, „nu faci nimic”, "voi, la externe, nu faceți nimic”, „marș, panaramă”, „ieși afară, panaramă”, "marș de aici”, "marș acasă” (în condițiile în care mai aveam de stat niște ore până la sfârșitul programului). Cuvintele "marș”  și "panaramă” au fost repetate de cel puțin 8-10 ori. La adresa mea, desigur. Dl.director a avut această ieșire de față cu producătorii și cu colega mea de la externe  Cuvintele incalificabile pe care mi le-a adresat dl.Prisacariu și atitudinea plină de dispreț față de eforturile depuse de mine și de colega mea de tură, mi-au provocat: tahicardie, dispnee și creșterea tensiunii arteriale. Atașez adeverința medicală de la cabinetul TVR , cu starea mea post-conflict. Menționez că sunt o persoană sănătoasă, fără antecedente de natură cardiacă sau nervoasă.”  - se arată în sesizarea trimisă organizației noastre. 

Amintim că acest caz grav nu este singurul în care este implicat șeful știrilor, acesta a mai jignit și a avut un comportament huliganic și împotriva altor angajați din TVR, chiar în timpul unei ședințe de sumar atunci când a avut o nouă criză de nervi, dar și împotriva liderilor de sindicat (amănunte.aici:

Atitudine plină de aroganță și mitocănie a șefului de la Știri și a producătorului general în ședința CD din TVR: " Nu acordăm sporul de teren de 20 la sută pentru că nu știm cum să-l interpretăm!" )

Pe această cale, Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind face un apel către toți angajații care sunt amenințați, agresați, înjurați etc. de diverși șefi cu apucături huliganice să ne sesizeze de urgență pe adresa comunicare@mediasind.ro pentru a putea reacționa în consecință.

Departament Comunicare MediaSind TVR